Advies

Welke broek past bij jou?

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Wij zijn niet bang voor lastige vragen, dus stel ze gerust. 

Wij helpen dagelijks honderden mensen bij het vinden van de perfecte spijkerbroek. Met 10.000 jeans op voorraad, weten wij welke jeans bij jou past.

Loop vrijblijvend binnen bij ons in de winkel. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze jeansspecialisten.

Je kan 7 dagen per week contact met ons opnemen. Wij zijn iedere dag bereikbaar binnen onze openingstijden en soms eerder en ook soms later.

Wij begrijpen dat je soms vragen hebt over de juiste maat, een pasvorm, de kwaliteit, ook kan soms wat mis zijn, een broek te snel kapot, een pakket te laat geleverd. 

Wij vinden het belangrijk om te blijven communiceren en zoeken dan een passende oplossing.  Schroom niet om contact met ons op te zoeken. 

Het is misschien wel het lastigste item die je kan aanschaffen: de perfecte jeans. Iedereen heeft een eigen figuur. Een test online om achter jouw broekmaat te komen is lastig. Omrekentabellen zijn niet zo precies en door allerlei verschillende soorten stofsamenstellingen en jeansmodellen zijn deze tabellen niet gemakkelijk toe te passen. Natuurlijk kan er wel gekeken worden naar jouw figuur. Want welke jeans past bij jouw postuur? Er is voor elk figuur de perfecte jeans. Om jou wegwijs te maken binnen de verschillende broeken die passen bij verschillende figuren, spreken we over het gemak van de volgende figuren: appel, peer, rechthoek, atletisch en de zandloper.

Voor het uitzoeken van een broek die goed bij jouw figuur past, is de hoogte van de taille essentieel. Waar zit jouw taille precies? Je taille is het deel van de buik tussen de ribbenkast en de heupen. Bij de meeste mensen is dat het smalste gedeelte van de romp. De taille is dan de horizontale lijn, op de plek waar je het smalst bent.

JEANS VOOR EEN Appel FIGUUR

Bij een appelfiguur heb jij een voller bovenlichaam en slanke benen. Bij een appelfiguur leggen wij de nadruk op de slanke benen. Hierbij zoeken wij broeken voor je die wat lager, of middenhoog in de taille zitten. Een fijne basic jeans kan mooi afgewisseld worden met een mooie print, of bijvoorbeeld corduroy. Draag er een mooie soepel vallende blouse op, dan draagt je de beste outfit voor jouw figuur!

Tip!  Bootcuts en straight leg jeans zijn perfect voor dit figuur.

JEANS VOOR EEN PEER FIGUUR

Een veel voorkomend figuur bij voornamelijk vrouwen is het peer figuur. Een peer figuur staat bekend om vollere billen, heupen en bovenbenen met een smalle taille. Bij dit figuur leggen we graag de aandacht op een andere plek: de slanke taille. 

Hierdoor zijn hoge broeken, ook wel high-waisted jeans genoemd, erg geschikt. Een mooie hoge broek kan zowel een skinny jeans, straight leg of een mooie flared jeans gedragen worden. We kijken naar jeans die redelijk egaal gewassen zijn, zodat de nadruk niet op de bovenbenen worden gelegd. Draag de jeans met een mooie blouse met een printje of een felle kleur.

Tip! Let er bij een high-waisted jeans ook op hoe de achterzakken geplaatst zijn. Dit is bepalend voor de vorm van je billen in deze jeans. 

JEANS VOOR een RECHTHOEK FIGUUR

Een atletisch figuur lijkt heel erg op een rechthoek figuur. Het verschil zit hem in de bredere schouders. Hierdoor leggen we bij een atletisch figuur meer de accenten op de slanke benen. Dit accent komt het beste naar voren wanneer je een mooie skinny of slim-fit jeans draagt met een lagere of middelhoge taille. 

Tip! Een mooie wassing of opvallende print op de broek maakt ook dat de aandacht naar de benen gaat. Door rustige tops op de jeans te dragen leg je de nadruk niet op je bredere schouders, maar juist op je benen.

JEANS VOOR een Atletisch FIGUUR

Een rechthoek figuur is een figuur waarbij de omvang van de schouders, taille en heupen ongeveer gelijk is. Bij een rechthoekig figuur gaan we op zoek naar jeans die wat curves kunnen geven aan jouw figuur. 

Hierbij accentueren we ook jouw slanke benen. De broek heeft een lagere of middelhoge taille. Een mooie boyfriend- of mom jeans, een rechte jeans of een wijde broek staan super bij dit figuur. Daarnaast is een straight-ankle jeans ook een uitstekende optie. 

Tip! Draag deze combinatie met een mooie blouse gedragen in uw broek, dit zorgt voor een mooie taille en bent jij op je best gekleed voor jouw figuur!

JEANS VOOR een Zandloper FIGUUR

Een zandloper figuur is een figuur waarbij je schouders even breed zijn als je heupen waarbij je een smalle taille hebt, met vollere borsten en vollere billen. Met een zandloper figuur kan je veel kanten op als het om jeans gaat. 

Bij een zandloper figuur leggen wij graag het accent op de smalle taille. Door een broek te kiezen met een hogere taille, in een skinny of mooie flared creëer je deze aandacht op de taille. 

 

Tip! Met een mooie  getailleerde of aansluitende top op je high-waisted jeans komt komt jouw figuur het beste tot zijn recht.

HOE ONDERHOUD JE JE SPIJKERBROEK?

Je draagt je favoriete spijkerbroek het liefst iedere dag en natuurlijk wil je dat deze zo lang mogelijk mooi blijft.

“Een spijkerbroek is als wijn, hoe ouder, hoe beter. Hij wordt als een tweede huid. Zorg goed voor je spijkerbroek, dan wordt hij je beste vriend!”

We geven je graag een zo goed mogelijk advies om zo lang mogelijk plezier te hebben van je spijkerbroek. Download hieronder de wasvoorschriften met alle do’s en don’t op het gebied van het dragen en wassen van je gewassen en dry denim’s.

GEWASSEN DENIM SPIJKERBROEK

Door de verschillende samenstellingen van materialen in de stof is het belangrijk te weten hoe je een spijkerbroek het beste kunt behandelen. Klik hier onder op het wolkje voor het wasvoorschrift van een gewassen spijkerbroek.

DRY DENIM SPIJKERBROEK

Het niet wassen van een spijkerbroek heeft voordelen. Het geeft je de kans om je spijkerbroek te personaliseren, waardoor het echt je eigen broek wordt. Dit proces is een mooi project. Klik hieronder voor het wasvoorschrift voor Dry Denim

Tips

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?