Stiksen

Stiksen in Utrecht stamt uit de jeugd van mede-oprichter Asim toen hij regelmatig door een van zijn leraren werd gevraagd om zijn pet af te zetten in de klas. Aan het einde van elke les zei dezelfde leraar gekscherend in het Zweeds “Ta på dig kepsen och stick sen” [Stiksen]. Wat ongeveer betekent “Zet je pet op en ga dan weg”. Een grappige anekdote, maar ook een verhaal dat de diepere vraag oproept wat in onze samenleving. We streven ernaar bij te dragen aan een meer inclusieve wereld door barrières tussen culturen weg te nemen. Een van de manieren waarop we dit doen, is door de pet hoger te zetten en er voor elke situatie een passend kledingstuk van te maken.

Ze moesten altijd onze pet afzetten, waar Ze ook gingen. Zij willen dat dat verandert. Ze willen dat de pet altijd en overal centraal staat. Daarom hebben ze het Zweedse merk Stiksen opgericht. Door te concentreren op kwaliteit, pasvorm en sociale en ecologische verantwoordelijkheid, hebben ze zich toegewijd aan het maken van de beste petten ter wereld.

Met trots presenteren de Stiksen x Ventile® petten van hoogwaardig biologisch katoen, geweven in Zwitserland. Het is warm, koud, wind- en waterbestendig, zelfs in extreme omstandigheden.

Ze streven er voortdurend naar om beter te doen voor de planeet. Zij werken actief om af te stappen van fast fashion. Bij Stiksen vind je petten die ethisch geproduceerd zijn. Met duurzame stoffen en van hoge kwaliteit, gemaakt om langer mee te gaan.

 

 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?