Jeans vermaken

Atelier in De Rode Winkel

De kwaliteit van vroeger in de tijd van nu. 

Het kleermakersvak van Johannes Broekman vormde de inspiratie voor de terugkomst van het atelier in de winkel. Bij onze ruime paskamersectie is ons atelier gevestigd. Het is een hommage aan 180 jaar vakmanschap en persoonlijke service op een prachtige locatie. In dit atelier kunnen onze jeansspecialisten jeans vermaken, repareren en customizen.

Onze medewerkers weten precies op welke wijze een jeans vermaakt of gerepareerd kan worden. Een reparatie kost meer tijd zal niet dezelfde dag klaar zijn. Een jeans inkorten kan in het weekend op zaterdag of zondag dezelfde dag mits onze tailor aanwezig is.

Prijslijst

Repareren en vermaken

Inkorten

Omzoomen

Orginele rand

Chainstitch

€12,50

€15,00

€15,00

Repareren kruis

Verstevigen 1 plaats

Verstevigen 2 plaats

Verstevigen 4 plaats

€13,00

€20,00

€34,00

Losse reparatie

Knoopgat

Nieuwe rits inzetten

Nieuwe riemlusje

Nieuwe knoop

€7,00

€15,00

€7,50

€4,00

Alteration

Onderkant spijkerbroek pijpen

Split enkel

Split flare

Hem/zoom open maken

Raw hem/broek afsnijden

€15,00

€20,00

€5,00

€5,00

Taille band

Band innemen

Band verlagen

€30,00

€55,00

Extra alteration

Achterzak verwijderen

Sashiko repair

€10,00

Prijs is overleg

Jurk / Short

Korter maken

Split maken in jurk

Waist band verwijderen

€15,00

€15,00

€35,00

Andere reparatie? Neem contact met ons op!

Wij nemen alleen gewassen broeken aan voor reparatie

Vermaak service

Drie a vier dagen per week is onze tailor aanwezig. Mocht je iets direct vermaakt willen hebben dan is die mogelijkheid er soms. Stuur ons van te voren een bericht dan bekijken wij wat er mogelijk is

Direct terwijl jij geniet van een heerlijke kop koffie aan de bar maakt zij je jeans perfect op maat. Reparaties zijn zeer waarschijnlijk niet dezelfde dag klaar.

In het atelier worden ook jeans gerepareerd, zo kan je favoriete jeans weer even mee. Een mooi kledingstuk verdient het immers dat er met zorg mee wordt omgegaan. Ons atelier is uitgerust met specialistische apparatuur die niet altijd voor handen is bij reguliere vermaak ateliers. Het is ons doel jeans op de meest authentieke en in originele staat binnenshuis te kunnen vermaken en repareren.

Nudie Jeans Repair Shop Utrecht

Vanaf oktober 2022 worden wij officieel NUDIE JEANS REPAIR SHOP. Je kan dan gratis je Nudie Jeans bij ons laten repareren. 

Ook verkopen wij vanaf dan tweedehands Nudie Jeans Reuse. 

Een van de voordelen van NUDIE REPAIR SHOP is dat je een oude Nudie kan inleveren, je krijgt dan 20% korting bij aankoop van een nieuwe Nudie Jeans.

De oude Nudie gebruiken wij voor de Reuse collectie of voor patching van andere broeken.

Wij nemen alleen gewassen broeken aan voor reparatie

Partner Atelier OERANIA

Als onze tailor niet aanwezig is, dan gaan de artikelen die vermaakt worden naar OERANIA op de Willemstraat in Utrecht. Dit familiebedrijf kan toveren met jeans en levert echt vakwerk. Heb je een jeans niet gekocht bij ons en wil je een broek vermaken, dan verwijzen wij je altijd door naar OERANIA. 

Tips voor het repareren van je jeans:

Als je jeans beschadigd zijn en je wilt ze repareren in plaats van ze weg te gooien, zijn hier enkele opties voor het repareren van jeans:

1. Zoom repareren: Als de zoom van je jeans is losgeraakt, kun je hem opnieuw vastzetten met naald en draad. Gebruik een naad die vergelijkbaar is met de originele zoom en naai deze stevig vast. Als je niet handig bent met naaien, kun je ook overwegen om de jeans naar een kleermaker te brengen voor professionele reparatie.

2. Gat repareren: Voor kleine gaten in de stof kun je ze repareren met een patch. Knip een stuk denim of een stof die past bij de kleur van je jeans en naai het over het gat. Je kunt dit met de hand doen of met behulp van een naaimachine. Als het gat te groot is of op een zichtbare plek zit, kan een kleermaker je mogelijk helpen met een meer geavanceerde reparatie.

3. Rits vervangen: Als de rits van je jeans niet meer goed werkt, kun je overwegen om deze te vervangen. Dit kan een iets ingewikkelder proces zijn, dus als je niet vertrouwd bent met het vervangen van een rits, is het raadzaam om dit over te laten aan een professionele kleermaker.

4. Scheuren herstellen: Voor kleine scheuren in de stof kun je deze repareren met een patch aan de binnenkant van de jeans. Knip een stuk stof dat iets groter is dan de scheur, plaats het aan de binnenkant van de jeans en naai het stevig vast. Voor grotere scheuren is het aan te raden om een professionele kleermaker te raadplegen.

Het is belangrijk om te beseffen dat niet alle schade aan jeans gemakkelijk te repareren is, vooral als het om ingewikkelde structuurschade gaat. Soms is het de moeite waard om te investeren in professionele reparatie of om een nieuwe jeans aan te schaffen, afhankelijk van de ernst van de schade.

Tips voor het vermaken van jeans:

Als je jeans wilt vermaken om ze beter te laten passen of een nieuwe stijl te geven, zijn hier enkele opties:

1. Inkorten: Als je jeans te lang zijn, kun je ze inkorten om ze beter passend te maken. Je kunt dit zelf doen als je handig bent met een naaimachine en een beetje naai-ervaring hebt. Meet de gewenste lengte af, markeer het met krijt en knip de overtollige stof af. Vervolgens kun je de zoom opnieuw naaien. Als je niet zeker bent van je naai-vaardigheden, kun je het beste een kleermaker raadplegen om dit voor je te doen.

2. Versmallen: Als je jeans te wijd zijn in de taille, heupen of benen, kun je ze laten versmallen. Een kleermaker kan de jeans aanpassen door de naden in te nemen en ze beter op jouw lichaamsvorm af te stemmen. Dit kan de pasvorm van de jeans aanzienlijk verbeteren.

3. Opnieuw vormgeven: Als je een andere stijl wilt creëren, kun je overwegen om je jeans opnieuw vorm te geven. Bijvoorbeeld, als je een wijde pijp wilt veranderen in een slankere pasvorm, kan een kleermaker de benen versmallen en zo de gewenste stijl creëren. Dit vereist vaak meer vaardigheid en expertise, dus het is raadzaam om een ervaren kleermaker te raadplegen.

4. Toevoegen van details: Je kunt ook creatieve details toevoegen aan je jeans om ze een unieke uitstraling te geven. Denk aan het toevoegen van patches, borduursels, studs, scheuren of verfspatten om een gepersonaliseerd en trendy effect te creëren. Dit kan een leuke manier zijn om je oude jeans nieuw leven in te blazen.

Onthoud dat sommige veranderingen aan jeans complexer zijn en meer vaardigheid vereisen dan andere. Het is altijd een goed idee om een professionele kleermaker te raadplegen als je twijfelt over je eigen vaardigheden of als het gaat om ingrijpende aanpassingen. Ze kunnen je adviseren over de beste aanpak en het gewenste resultaat bereiken.

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?