Het dames label Sessùn is uniek in haar passie voor vakmanschap, kwaliteitsmaterialen en haar liefde voor voorwerpen van hier, daar en overal.

Sessùn

Gedreven door de kick van nieuwe ontdekkingen had de voormalige studente antropologie uit Montpellier kunnen kiezen voor onderzoek of archeologie. Maar voor de 21-jarige Emma François begon het avontuur in Latijns-Amerika tijdens een reis naar Guatemala. Ontmoetingen met mannen en vrouwen die weven, borduren, naaien, kleding maken en voorwerpen bewerken, waren voor de ontwerpster de eerste stap op een pad dat op haar leek te wachten. Het idee om een collectie te ontwerpen die lokale knowhow en straatcultuur met elkaar zou combineren, kreeg al snel vorm. In 1996 ontstond Sessùn.

Het dames label Sessùn is uniek in haar passie voor vakmanschap, kwaliteitsmaterialen en haar liefde voor voorwerpen van hier, daar en overal. Verbondenheid met mensen, met de elementen – water, licht, klei, wortels – is de rode draad voor Sessùn. Vele verhalen zijn verwerkt in kledingstukken met indigo, oker, terracotta i.c.m. met bijzondere stoffen zoals kant.

Sessùns rijke geschiedenis van mooie ontmoetingen en het onderzoeken van het erfgoed van de wereld resulteerde in een weloverwogen en verantwoordelijke aanpak gericht op kwaliteit en het bevorderen van de knowhow. Met de ongewone aandacht voor detail en het behoud van sterke waarden, distilleert Sessùn haar universum in een echte art de vivre, met vooraan haar kledingcollectie en verder variërend van voorwerpen voor thuis tot tentoonstellingen. Verkrijgbaar bij De Rode Winkel in Utrecht.

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?