Het merk EDWIN in Utrecht werd in 1947 in Tokio, Japan, opgericht en staat bekend om zijn authenticiteit, innovatie en vakmanschap.

Edwin

Edwin in Utrecht of vaak met een hoofdletter, EDWIN, is een Japans kledingmerk.

Het merk werd in 1947 in Tokio, Japan. Opgericht en staat bekend om zijn authenticiteit, innovatie en vakmanschap. Oprichter Tsunemi Yonehachi was een van de eerste handelaren die in de naoorlogse periode vintage Amerikaanse jeans naar Japan bracht. Waardoor een nationale obsessie voor denim ontstond.

In 1961, geïnspireerd door een groeiende vraag, debuteerde (wiens bedrijfsnaam afkomstig is van een creatieve herschikking van de letters in het woord “denim”) met de eerste spijkerbroeken made-in-Japan.

In de jaren zeventig was het een pionier op het gebied van denimproductie. Zij experimenteerde het met wastechnieken in het EDWIN Wash House die van invloed waren op denimwasprocessen over de hele wereld. Innovaties waren onder andere ONE WASH. Een voorwasproces om krimp vóór de aankoop te voorkomen. OLD WASH, een voorloper van stone wash die vervaagde kleuren reproduceert door middel van zorgvuldige schuurtechnieken.

Vandaag de dag zet EDWIN in Utrecht nog steeds de gouden standaard in Japanse denimproductie en gaat prat op het gebruik van exclusieve stoffen, revolutionaire productietechnologieën, state-of-the-art afwerking en verbeteringen in design en pasvorm.

Edwin in Utrecht or often with a capital letter, EDWIN, is a Japanese clothing brand. The EDWIN brand was founded in 1947 in Tokyo, Japan. Founded and known for its authenticity, innovation and craftsmanship. Founder Tsunemi Yonehachi was one of the first traders to bring vintage American jeans to Japan in the post-war period. Which sparked a national obsession for denim. In 1961, inspired by growing demand, (whose company name comes from a creative rearrangement of the letters in the word “denim”) debuted the first made-in-Japan jeans.

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?