Jeans Was Advies

Jeans was advies

Spijkerbroeken wassen begint met het waslabel en de wasmachine. Wij geven was advies voor zwarte, witte, gewassen en dry jeans. Je wil natuurlijk dat je favoriet jeans zo lang mogelijk mooi blijft. Een verkeerde instelling van je wasmachine en je spijkerbroek kan slecht uit de was komen. 

Als jeansspecialist hebben wij onze tips op een rij gezet, zo blijft je jeans zo lang mogelijk mooi.

Hoe was je een spijkerbroek?

Veel gestelde vraag: voordat ik een jeans ga wassen is mijn jeans gelubberd. Als ik dan mijn spijkerbroek heb gewassen zit deze weer strak.

Antwoord: De kwaliteit van jeans is er in veel soorten. Stoffen verschillen altijd. De dikte van de stof, samenstelling van verschillende stoffen, de kwaliteit van de stoffen , de dichtheid van de binding en de . Dit heeft invloed op de eigenschappen van een broek. Sommige broeken lopen meer uit en de andere helemaal niet.

Dat een broek na een wasbeurt weer strak zit komt doordat als katoen nat wordt, het weer naar zijn oude staat terugkomt. Dus weer inkrimpt. Daarom zit een broek die net uit de was komt dus altijd strakker.

Het lubberen van een broek is niet de bedoeling, het kan twee dingen betekenen, de broek is te groot gekocht of het ligt aan kwaliteit van de elastaan.

Elastaan is de elastiek in je broek en zorgt voor comfort, een slechte kwalileit, slijt snel, gaat kapot en gaat dus lubberen.

Een jeans die slijt of scheurt? 

Een jeans met stretch scheurt eerder dan een broek zonder stretch. De stof slijt namelijk en is te repareren, een broek met stretch slijt en scheurt vanuit het niets door. Een spijkerbroek met stretch en andere stoffen zoals Tencel en Polyester is minder makkelijk te recyclen. Een jeans moet minimaal uit 95% katoen bestaan wil deze gerecycled kunnen worden. In onze collectie vind je dus steeds meer stoffen die duurzaam zijn en recycled kunnen worden. 

Ontdek exclusief jeans was advies voor het behouden van de perfecte pasvorm. Gratis verzending bij bestellingen boven €12

Enkele algemene wasadviezen voor spijkerbroeken

Het is belangrijk om op te merken dat elke spijkerbroek uniek is en dat sommige jeans speciale verzorging nodig kunnen hebben op basis van de stof, afwerkingen en behandelingen. Volg daarom altijd de specifieke instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je spijkerbroek zo lang mogelijk mooi blijft.

GEWASSEN DENIM SPIJKERBROEK

Door de verschillende samenstellingen van materialen in de stof is het belangrijk te weten hoe je een spijkerbroek het beste kunt behandelen. Klik hier onder op het wolkje voor was advies en de wasinstructies van een gewassen spijkerbroek.

DRY DENIM SPIJKERBROEK

Het niet wassen van een spijkerbroek heeft voordelen. Het geeft je de kans om je spijkerbroek te personaliseren, waardoor het echt je eigen broek wordt. Dit proces is een mooi project. Klik hieronder voor was advies en wasinstructies voor Dry Denim

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?