Neuw Denim is bij De Rode Winkel weer terug in de collectie. Nu vind je al de heren jeans. vanaf juli 2022 ook de dames jeans in de collectie.

Neuw Denim

Neuw Denim is bij De Rode Winkel vanaf 2022 weer terug in de collectie. Nu vind je al de heren jeans en vanaf juli 2022 ook de dames jeans in onze collectie

Neuw, is bedacht door van drie vrienden uit Stockholm en Melbourne. Het werd in 2009 opgericht als een onafhankelijk, modern denimmerk dat culturele integriteit boven winst stelt. Als eerbetoon aan de Neuwlandstraat in Brussel – waar creatief directeur en medeoprichter Pär Lundqvist woonde en denimstukken uit zijn vintage collectie begon te bewerken – combineert Neuw somber Scandinavisch design met een meer casual Melbourne-esthetiek, geïnspireerd door de liefde van het trio voor hedendaagse muziek, kunst en vintage design.

Nu shop je direct de beste heren jeans bij ons in de collectie. Vanaf september hebben wij ook de dames collectie.

Neuw Denim is geïnspireerd door de persoonlijke denimarchieven.  Vandaag de dag is Neuw een van ’s werelds weinige denimmerken die door een onafhankelijke eigenaar wordt gerund. De seizoenscollecties zijn uitgegroeid tot een premium selectie kleding voor mannen en vrouwen, die wereldwijd verkrijgbaar is in Neuw-winkels en eersteklas retailers.

 

Waar herken je een Neuw Denim aan?

De Fob Ring: de Neuw Fob Ring, die aan de rechter riemlus van elke Neuw Denim jeans hangt, is een herinnering aan het prachtige zakhorloge dat onze Denim Director, Pär, van zijn grootvader kreeg.

Pär bewaarde dit horloge in de voorzak van zijn favoriete spijkerbroek, vastgemaakt met de ketting aan de riemlus. Op een dronken avond in Stockholm is het horloge aan zijn einde gekomen en het enige wat overbleef was de bevestigingsring. Pär bewaarde het horloge als aandenken en vond het mooi staan. Uiteindelijk heeft hij er een aan elke Neuw Denim spijkerbroek vastgemaakt.

 

De reparatiesteek:

Neuw is een modern merk geïnspireerd door vintage denim en de cultuur rond denim. Voor ons voelde een traditionele deksteek niet goed.

Toen ze door de collectie jeans van Pär keken die hij heeft gedragen tot ze bijna uit elkaar vielen, hadden veel jeans persoonlijke reparatiesteken waar zijn portemonnee door de rechter achterzak was gebroken.

Hierdoor geïnspireerd werd de Neuw Repair Stitch onze handtekening, gekrabbeld op elke Neuw Denim jeans.

 

De Revisie Scheur: De achterste zoomtart is een symbool van de wortels en hoe alles voor ons begon.

De Vintage Revision ontwerpfilosofie is het aanpassen van traditionele silhouetten voor een eigentijdse look. Kortom – premium denim opnieuw uitgevonden.

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?