Dry Denim

Veel van onze medewerkers hebben een grote passie voor Dry Denim. Dry Denim wordt ook wel ongewassen spijkerbroeken of raw denim genoemd. Wij beschouwen dry denim als het dragen van een jeans op een duurzame manier. Hieronder leest je wat duurzaam is aan dry denim en welke dry denims onderdeel uit maken van ons assortiment.

Er zijn veel merken die ongewassen broeken aanbieden. Het dry denim assortiment bestaat uit een selectie merken waar onze werknemers achter staan. De merken waarvan wij ongewassen broeken aanbieden zijn: Benzak Denim Developers, Levi’s Vintage Clothing, Nudie Jeans, Kuyichi en wisselend van Denham, G-star en Levi’s.

Een ongewassen spijkerbroek, ook wel bekend als raw denim of dry denim, is een type spijkerstof dat na het verven geen enkele behandeling heeft ondergaan zoals wassen, stonewashing of schuren. Dit betekent dat de stof stijver is en de blauwe kleur dieper en donkerder is dan een reguliere spijkerbroek.

Een ongewassen spijkerbroek is geweven van 100% katoenen garens en behoudt de natuurlijke stijfheid en kleur van de stof zonder enige chemische behandelingen. Het dragen van een ongewassen spijkerbroek is daarom vaak oncomfortabel in het begin en het kan even duren voordat de stof zich aanpast aan de vorm van het lichaam van de drager.

Veel mensen geven de voorkeur aan ongewassen spijkerbroeken omdat ze uniek zijn en persoonlijkheid krijgen door het dragen. Door de spijkerbroek regelmatig te dragen, ontstaan er slijtplekken en verbleekte plekken op de stof, waardoor de spijkerbroek steeds meer gaat leven en een authentieke uitstraling krijgt.

In onze dry denim handleiding kan je lezen hoe wij onze dry denims behandelen.

Selvedge denim, ook wel selvage denim genoemd, is een specifiek type denim dat wordt geweven op een ouderwets weefgetouw, ook bekend als een shuttle loom. Het kenmerkende kenmerk van selvedge denim is de “selvedge edge” of zelfkant die langs de zijkanten van de stof loopt.

De zelfkant is een smalle, strak geweven rand die wordt gecreëerd tijdens het weefproces. Deze rand voorkomt dat de stof rafelt of uitrafelt en zorgt voor een duurzame afwerking. Het wordt meestal gekenmerkt door een effen, contrasterende kleur, zoals rood, blauw, groen of geel.

Selvedge denim staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap. Het wordt meestal geweven met een lager tempo op shuttle looms, waardoor de stof dichter, sterker en duurzamer wordt in vergelijking met denim dat op moderne weefgetouwen wordt geproduceerd.

Vanwege de beperkte breedte van de shuttle looms is selvedge denim meestal smaller dan denim geweven op moderne weefgetouwen. Hierdoor worden selvedge denimstroken vaak gebruikt voor het maken van smallere jeans met een rechte pasvorm. Bovendien wordt selvedge denim vaak geassocieerd met ambachtelijk vakmanschap en wordt het gewaardeerd door denimliefhebbers vanwege de unieke uitstraling en het vermogen om met de tijd te verouderen en te vervagen.

Natuurlijk! Hier zijn enkele tips voor het indragen van dry denim:

1. Draag ze regelmatig: Het regelmatig dragen van je dry denim is essentieel voor het soepel maken van de stof en het vormen naar je lichaam. Probeer ze dagelijks te dragen als onderdeel van je normale kledingroutine.

2. Vermijd het wassen in het begin: In de eerste maanden wil je je dry denim vermijden te wassen. Hierdoor kan de stof meer slijtplekken en vervaging ontwikkelen. Gebruik in plaats daarvan indien nodig een milde luchtverfrisser of plaats ze in de vriezer om eventuele geuren te verminderen.

3. Doe lichte activiteiten: Doe activiteiten die beweging en wrijving veroorzaken, zoals wandelen, fietsen of gewoon rondlopen. Dit helpt om de stof te laten rekken en vormen naar je lichaam.

4. Rol de broekspijpen op: Door de broekspijpen op te rollen, creëer je wrijving tussen de stoflagen. Dit kan helpen bij het creëren van natuurlijke slijtplekken en vervaging op de opgerolde delen.

5. Wees geduldig: Het indragen van dry denim kost tijd. Het kan enkele maanden duren voordat de stof comfortabel begint te voelen en de gewenste vervaging begint te tonen. Wees geduldig en geniet van het proces van het creëren van een uniek paar jeans.

6. Overweeg een eerste wassing: Als je merkt dat je jeans te vuil of oncomfortabel wordt, kun je overwegen om ze voorzichtig met de hand te wassen of een professionele wasserij te bezoeken. Houd er echter rekening mee dat de eerste wassing de mate van vervaging beïnvloedt, dus wees voorzichtig en informeer jezelf over de juiste wasmethoden voor dry denim.

Onthoud dat het indragen van dry denim een persoonlijk proces is en dat de uiteindelijke resultaten afhangen van je eigen draagpatroon en levensstijl. Geniet van het proces en zie hoe je jeans zich ontwikkelen en aanpassen aan jouw unieke stijl en lichaam.

BENZAK

Benzak Denim Developers is een Nederlands denimmerk dat is opgericht door Lennaert Nijgh in 2013. Het merk is gespecialiseerd in het produceren van premium kwaliteit denimkleding, met de focus op jeans. 

Benzak staat bekend om zijn vakmanschap, aandacht voor detail en het streven naar tijdloze ontwerpen. Het merk streeft ernaar om duurzame en hoogwaardige denimproducten te creëren die lang meegaan en zich met de tijd ontwikkelen. 

Een van de kenmerken van Benzak Denim Developers is de nadruk op het gebruik van selvedge denim. Ze werken samen met gerenommeerde Japanse en Italiaanse denimweverijen om hoogwaardige denimstoffen te verkrijgen. Deze worden vervolgens met de hand verwerkt in hun atelier in Portugal.

Benzak biedt verschillende pasvormen en stijlen aan om aan de voorkeuren van verschillende klanten te voldoen. Ze richten zich op het creëren van tijdloze jeans die zowel comfortabel als duurzaam zijn, met aandacht voor details zoals het gebruik van hoogwaardige hardware en versterkte constructies.

Het merk heeft een toegewijde fanbase en wordt gewaardeerd door denimliefhebbers over de hele wereld. Ze hebben een sterke focus op transparantie en delen graag informatie over hun productieproces en materialen met hun klanten.

Al met al staat Benzak Denim Developers bekend om zijn hoogwaardige vakmanschap, duurzame benadering en tijdloze ontwerpen, waardoor het merk geliefd is bij liefhebbers van premium denim..

In De Rode Winkel voeren wij twee lijnen van het merk: Benzak Denim Developers (made in Japan) en Benzak – European Made.
Benzak Denim Developers presenteert de liefde en de passie voor de Japanse denim en vakmanschap in combinatie met Europese fits. De spijkerbroeken zijn gesneden en afgewerkt in Japan, gemaakt van de beste Japanse selvedge denim. Elk detail heeft zijn eigen functie en doel, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en ontwerp.

BENZAK EUROPEAN MADE

Benzak European Made is in het leven geroepen om hoogwaardige tijdloze producten te ontwikkelen zonder dure details. De nadruk ligt op, goede pasvormen, kwalitatief hoogwaardige stoffen en strakke constructies. De stoffen zijn afkomstige vanuit de gehele wereld, maar de gehele lijn wordt gesneden en genaaid in kleine ateliers in Portugal. Alles dicht bij huis en ondersteund door Europese werknemers. Daardoor kan Benzak met trots zeggen dat deze lijn in Europa gemaakt is.

NUDIE JEANS

Nudie Jeans is een Zweeds denimlabel dat bekend staat om zijn toewijding aan duurzaamheid en ethische productiepraktijken. Ze hebben een sterke focus op het gebruik van dry denim en het bevorderen van het concept van “break-in” jeans.

Dry denim, ook bekend als raw denim of unwashed denim, is een type denim dat niet is voorgewassen of behandeld na het verven. Het is een onbewerkte, pure vorm van denim die de drager in staat stelt om de jeans op natuurlijke wijze te laten verouderen en vorm te geven.

Nudie Jeans gelooft sterk in het idee van het indragen van jeans en het creëren van een uniek, gepersonaliseerd uiterlijk dat het verhaal van de drager vertelt. Ze moedigen mensen aan om hun dry denim jeans regelmatig en langdurig te dragen voordat ze ze wassen, zodat de jeans zich kan vormen naar de lichaamscontouren en natuurlijke slijtageplekken en vervaging kan ontwikkelen.

Naast het gebruik van dry denim heeft Nudie Jeans een sterke focus op duurzaamheid. Ze gebruiken biologisch katoen en streven ernaar om hun impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Ze bieden ook een gratis reparatieservice aan, waarbij ze klanten aanmoedigen om hun jeans te laten repareren in plaats van ze weg te gooien.

Nudie Jeans heeft verschillende pasvormen en stijlen om aan de behoeften en voorkeuren van verschillende klanten te voldoen. Ze zijn populair geworden bij denimliefhebbers vanwege hun kwaliteit, ethische benadering en toewijding aan duurzaamheid.

Kortom, Nudie Jeans is een Zweeds denimlabel dat bekend staat om zijn gebruik van dry denim en zijn inzet voor duurzaamheid. Ze moedigen het indragen en personaliseren van jeans aan en bieden hoogwaardige producten aan met aandacht voor ethische productiepraktijken.

Nudie Jeans Kaihara

Nudie Jeans Kaihara is een specifieke lijn van Nudie Jeans die gebruikmaakt van denimstoffen van de Japanse weverij Kaihara Mills. Kaihara Mills is een gerenommeerde producent van denim en staat bekend om zijn vakmanschap en hoogwaardige kwaliteit.

De samenwerking tussen Nudie Jeans en Kaihara Mills resulteert in premium denimstoffen die worden gebruikt voor de productie van jeans en andere kledingstukken. Deze denimstoffen hebben vaak een authentieke uitstraling en bieden duurzaamheid en comfort.

Nudie Jeans Kaihara biedt verschillende pasvormen en stijlen aan, variërend van slank tot relaxed, om tegemoet te komen aan verschillende voorkeuren en lichaamstypes. Het gebruik van denim van Kaihara Mills in combinatie met het duurzame ethos van Nudie Jeans zorgt voor een product dat zowel stijlvol als milieuvriendelijk is.

Het kiezen voor Nudie Jeans Kaihara betekent dat je kunt genieten van de hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap van Kaihara Mills, samen met de toewijding aan duurzaamheid en ethiek van Nudie Jeans. Het resultaat is een jeans die niet alleen comfortabel en stijlvol is, maar ook is gemaakt met respect voor het milieu en de mensen die eraan hebben gewerkt.

LEVI’S VINTAGE CLOTHING

Levi’s Vintage Clothing is een speciale lijn van Levi Strauss & Co., het iconische Amerikaanse denimmerk dat wereldwijd bekend staat om zijn blue jeans. Levi’s Vintage Clothing richt zich op het creëren van authentieke reproducties en herinterpretaties van klassieke Levi’s-stijlen en -ontwerpen uit het verleden.

Deze speciale lijn is ontstaan uit de wens om de rijke geschiedenis en erfgoed van Levi’s te eren en te behouden. Het merk duikt diep in zijn archieven en bestudeert oude kledingstukken en ontwerpen om ze opnieuw tot leven te brengen met behoud van de originele esthetiek en vakmanschap.

Levi’s Vintage Clothing is gericht op het nauwkeurig reproduceren van details, zoals specifieke weefsels, stikselpatronen, knopen en labels, om een authentieke vintage uitstraling te creëren. Ze streven ernaar om elk kledingstuk zo getrouw mogelijk te maken aan het origineel, waarbij ze zelfs gebruik maken van dezelfde productiemethoden en -technieken die destijds werden gebruikt.

De collectie van Levi’s Vintage Clothing omvat vaak klassieke Levi’s-stijlen uit verschillende decennia, zoals de iconische 501 jeans, trucker jackets, Western shirts en andere tijdloze kledingstukken. Elk stuk vertelt een verhaal en draagt de erfenis van het merk.

Levi’s Vintage Clothing is geliefd bij denimliefhebbers, verzamelaars en liefhebbers van vintage-stijl kleding. Het merk biedt een mogelijkheid om de authentieke esthetiek en kwaliteit van historische Levi’s-stijlen te ervaren, met een nadruk op vakmanschap en aandacht voor detail.

Kortom, Levi’s Vintage Clothing is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Levi’s en biedt liefhebbers de mogelijkheid om te genieten van nauwkeurig gereproduceerde en herinterpretaties van klassieke Levi’s-stijlen uit het verleden, met behoud van de tijdloze aantrekkingskracht van het merk.

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?