Welke jeans past bij welk figuur?

Het is misschien wel het lastigste item die je kan aanschaffen: de perfecte jeans. Iedereen heeft een eigen figuur. Een test online om achter uw broekmaat te komen is lastig. Omrekentabellen zijn niet zo precies en door allerlei verschillende soorten stofsamenstellingen en jeansmodellen zijn deze tabellen niet gemakkelijk toe te passen. Natuurlijk kan er wel gekeken worden naar uw figuur. Want welke jeans past bij uw postuur? Er is voor elk figuur de perfecte jeans. Om jou wegwijs te maken binnen de verschillende broeken die passen bij verschillende figuren, spreken we over het gemak van de volgende figuren: appel, peer, rechthoek, atletisch en de zandloper.

Voor het uitzoeken van een broek die goed bij uw figuur past, is de hoogte van de taille essentieel. Waar zit uw taille precies? Je taille is het deel van de buik tussen de ribbenkast en de heupen. Bij de meeste mensen is dat het smalste gedeelte van de romp. De taille is dan de horizontale lijn, op de plek waar je het smalst bent.

Jeans voor een Appel figuur

Bij een appelfiguur heeft u een voller bovenlichaam en slanke benen. Bij een appelfiguur leggen wij de nadruk op de slanke benen. Hierbij zoeken wij broeken voor u die wat lager, of middenhoog in de taille zitten. Een fijne basic jeans kan mooi afgewisseld worden met een mooie print, of bijvoorbeeld corduroy. Draag er een mooie soepel vallende blouse op, dan draagt u de beste outfit voor uw figuur!

Tip!  Bootcuts en straight leg jeans zijn perfect voor dit figuur.

Jeans voor een Peer figuur

Een veel voorkomend figuur bij voornamelijk vrouwen is het peer figuur. Een peer figuur staat bekend om vollere billen, heupen en bovenbenen met een smalle taille. Bij dit figuur leggen we graag de aandacht op een andere plek: de slanke taille. 

Hierdoor zijn hoge broeken, ook wel high-waisted jeans genoemd, erg geschikt. Een mooie hoge broek kan zowel een skinny jeans, straight leg of een mooie flared jeans gedragen worden. We kijken naar jeans die redelijk egaal gewassen zijn, zodat de nadruk niet op de bovenbenen worden gelegd. Draag de jeans met een mooie blouse met een printje of een felle kleur.

Tip! Let er bij een high-waisted jeans ook op hoe de achterzakken geplaatst zijn. Dit is bepalend voor de vorm van je billen in deze jeans. 

jeans voor Rechthoek figuur

Een rechthoek figuur is een figuur waarbij de omvang van de schouders, taille en heupen ongeveer gelijk is. Bij een rechthoekig figuur gaan we op zoek naar jeans die wat curves kunnen geven aan uw figuur. 

Hierbij accentueren we ook uw slanke benen. De broek heeft een lagere of middelhoge taille. Een mooie boyfriend- of mom jeans, een rechte jeans of een wijde broek staan super bij dit figuur. Daarnaast is een straight-ankle jeans ook een uitstekende optie. 

Tip! Draag deze combinatie met een mooie blouse gedragen in uw broek, dit zorgt voor een mooie taille en bent u op uw best gekleed voor uw figuur!

Jeans voor een atletisch figuur

Een atletisch figuur lijkt heel erg op een rechthoek figuur. Het verschil zit hem in de bredere schouders. Hierdoor leggen we bij een atletisch figuur meer de accenten op de slanke benen. Dit accent komt het beste naar voren wanneer je een mooie skinny of slim-fit jeans draagt met een lagere of middelhoge taille. 

Tip! Een mooie wassing of opvallende print op de broek maakt ook dat de aandacht naar de benen gaat. Door rustige tops op de jeans te dragen leg je de nadruk niet op je bredere schouders, maar juist op je benen.

Jeans voor Zandloper figuur

Een zandloper figuur is een figuur waarbij je schouders even breed zijn als je heupen waarbij je een smalle taille hebt, met vollere borsten en vollere billen. Met een zandloper figuur kan je veel kanten op als het om jeans gaat. 

Bij een zandloper figuur leggen wij graag het accent op de smalle taille. Door een broek te kiezen met een hogere taille, in een skinny of mooie flared creëer je deze aandacht op de taille. 

 

Tip! Met een mooie  getailleerde of aansluitende top op je high-waisted jeans komt komt jouw figuur het beste tot zijn recht.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.