Wat is een boyfriend jeans?

De boyfriend jeans dankt zijn naam aan de ietwat mannelijke uitstraling waardoor het een jeans is die je zo uit de kast van je vriend zou kunnen hebben gepakt. Een boyfriend jeans zit meestal wat strakker rond de taille en billen, waarna hij iets wijder uitloopt naar beneden. De fit van de jeans kan zowel hoog als laag zitten op de taille, maar vaak wordt de boyfriend jeans wat lager gedragen. De jeans is meestal wat korter gesneden waardoor deze net boven de enkel valt. Met deze jeans maak je je outfit meteen een stuk stoerder. Een variatie op de boyfriend jeans is de mom jeans. Een mom jeans heeft een wat hogere taille dan de boyfriend jeans en is wat meer tapered dan baggy.

De baggy spijkerbroek voor dames is weer helemaal terug van weggeweest, omdat deze zowel stylish als comfy kan worden gedragen. Veel dames vinden het echter lastig om de boyfriend jeans te combineren. Er zijn verschillende manieren om deze jeans in je outfit te verwerken om je look af te maken! Wij lichten hieronder een paar manieren voor u uit.

Vrouwelijk

Een boyfriend jeans heeft over het algemeen een stoerdere en mannelijkere uitstraling, maar dat hoeft niet te betekenen dat je hem niet vrouwelijk kunt afstylen. De skinny jeans worden tijdens kantooruren steeds vaker ingewisseld voor de boyfriend variant. Daarnaast is het voor de thuiswerkers de ideale comfortabele jeans. Voor de juiste balans kun je de jeans combineren met een blouse en een paar pumps. Draag er een blazer overheen en je bent meteen een stuk meer classy! Een voorbeeld van een boyfriend jeans die je hierbij kunt dragen is de D-Joy van Diesel

Torn en Worn

De boyfriend jeans is ontstaan doordat vrouwen de broek van hun vriend aantrokken, dus mag hij er ook best een beetje uitzien alsof hij gedragen is. Deze u2018Torn en Wornu2019 oftewel u2018Gescheurd en Gedragenu2019 manier van dragen is dan ook enorm populair. Gelukkig hoef je je broek niet maandenlang te dragen voor hij er zo uitziet. Wij bieden dan ook deze jeans aan die er al zo uitziet. De Monroe van Denham is een voorbeeld van zou2019n jeans. Draag hem met je favoriete sneakers en een stoere sweater en je bent meteen klaar voor de dag!

Relaxed

De boyfriend jeans zit een stuk losser om de benen dan een skinny, waardoor hij vaak als comfortabel wordt ervaren. Draag de jeans met je favoriete top of trui en trek je stoere gympen er bij aan om meteen je outfit af te maken. Vaak wordt de jeans aan de onderkant omgeslagen of omgevouwen om net wat meer sportieve details aan te brengen. Een voorbeeld van een boyfriend jeans die je hierbij kunt dragen is de Kate van G-Star.

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.