JEANSTIPS: de beste Mom jeans

 In deze video vertelt Pauline Broekman je meer over de mom jeans.

In de winkel krijgen wij heel veel vragen over mom jeans, met name door jonge meiden. Daarom dachten wij, leuk om hier een video over te maken.

Wat zijn mom jeans?

De ‘MOM-jeans’ vond haar oorsprong eind jaren 80′. De hoog aangesloten jeans waren toen een grote hit in Amerika onder moeders. Deze fit maakt nu een come-back en is een van de belangrijkste jeans trends van dit moment. 

MOM-jeans zijn een verzamelnaam voor jeans met een hoge taille en een ‘anti fit’. Met ‘anti fit’ wordt bedoeld dat de jeans niet zo strak aangesloten om het lichaam zit als je gewend bent van bijvoorbeeld je skinny jeans. 
Ook hebben mom jeans vaak een authentieke midden blauwe jeans kleur met stonewashed effect zonder opvallende contrasten. 

Een mom jeans heeft eigenlijk altijd een hoge taille en daarna een soort antifit. Het is niet de fit zoals je gewend bent als bij een skinny jeans. De broeken hebben vrijwel altijd een jaren 90, vintagekleur, stone wash. De broek is door de wassing vaal geworden maar heeft niet heel veel contrast.

Vaak bestaat een mom jeans uit 100% katoen of heeft het maar een paar procent stretch. De broeken zijn vrijwel altijd stugger in de stof. Advies koop deze jeans een maatje groter want dan zit deze net wat comfortabeler. Dat is wel de bedoeling van deze fit.

Pauline stelt je voor aan een aantal mom jeans.

501 van Leviu2019s. De 501 van Leviu2019s is een van de beroemdste spijkerbroeken. Origineel was het een herenfit. Deze 501 cropped is speciaal toegepast op de lichaam van een vrouw. Deze broek heeft een soepelere wassing en een mom jeans kleur. Kontzakken zitten goed op je billen.

Leviu2019s Ribcage. Tegen de 501 is de Ribcage iets hoger. Deze zit meer op je ribben. De kontzakken zijn iets kleiner en omdat deze iets hoger zit, krijg je een wat platter silhouette.

Kuyichi Nora. Dit is een echte mom jeans. Deze zit hoog in de taille en daarna een anti fit naar beneden. Het zit niet zo strak als de skinny die je gewend bent. Het zit erg comfortabel. De stof is een zachte wassing met een klein beetje stretch. Vaak zijn mom jeans gemaakt van 100% katoen maar deze niet. Ook Kuyichi is een merk dat uitsluitend duurzaam produceert. Je hebt zo niet alleen een toffe jeans maar ook een verantwoorde jeans.

Wij hopen dat het duidelijk is geworden wat een mom jeans is. In de winkel hebben wij super veel broeken, nog meer momjeans en nog meer kleuren. Daarom nodigen wij je uit in De Rode Winkel kom te kijken welke broek bij jou past.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?