Wat gebeurt er met mijn oude spijkerbroek?

Bij de ingang van De Rode Winkel staat al een lange tijd een recycle bak. Iedereen kan hier zijn of haar oude spijkerbroek inleveren. De eerste partij ingeleverde spijkerbroeken hebben we zelf verknipt. In samenwerking met Kuyichi hebben we deze stukken spijkerbroek gerecycled waardoor er een nieuw doek ontstond. Van deze doeken hebben wij samen met Kuyichi twee Utrechtse spijkerbroeken gelanceerd: ‘t jochie en ’t wijffie.

Tot heden stond een gedeelte van ons magazijn vol met spijkerbroeken welke waren ingeleverd. Het was tijd om de broeken naar een volgend station te brengen waarbij de volgende stap in het circulaire proces gezet kon worden. Op woensdag 8 maart 2023 is zo’n 600kg aan spijkerbroeken opgehaald door Reshare Textielhergebruik, een initiatief van het Leger des Heils. Reshare gaat de broeken uitsorteren. Hierbij wordt er bekeken welke jeans nog een keer gedragen kunnen worden en welke gerecycled gaan worden.

Steeds meer mensen weten onze recycle bak te vinden. Onze wens en doel met het innemen van de spijkerbroeken is dat al deze broeken een nieuwe plek krijgen waardoor ze in de cirkel blijven en niet op de afvalberg terecht komen. Wij vinden het belangrijk om onderdeel te zijn van dit circulaire proces. Wij verkopen veel spijkerbroeken en nemen ze aan het einde van de rit weer in, zodat de spijkerbroeken een tweede keer gedragen kunnen worden of gerecycled kunnen worden.


Ook uw oude spijkerbroeken inleveren bij De Rode Winkel? De recycle box staat in de ingang van de winkel. Onze openingstijden vindt u hier.

Benieuwd naar Reshare?
Instagram: Reshare_store
Facebook: Legerdesheilsreshare
LinkedIn: Legerdesheilsreshare
Tiktok: Reshare_store

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?