De Rode Winkel is een familiebedrijf, al meer dan 185 verkopen wij kwaliteitskleding. Wij staan voor kwaliteit, service en voor de lange termijn.

Ons leven bestaat uit jeans, inkopen, verkopen, repareren, dragen, voelen, zien. 

In ons atelier worden dagelijkse broeken vermaakt en gerepareerd, dit alles voor onze liefde voor de spijkerbroek. 

Naar onze mening is een ingedragen, vintage jeans de beste die er is. 

Jeans heeft als eigenschap, mooier en mooier te worden naar verloop van tijd. De stof wordt zachter en het model gaat naar je lichaam staan. Zo zit die vintage broek toch altijd lekkerder. 

Wat doe je met je oude spijkerbroek?

Lever je oude jeans bij ons in en wij zorgen dat deze op de juiste plekken terecht komt. Wij zamelen nu ongeveer 100 kilo jeans per maand in. Deze broeken worden zorgvuldig uitgezocht om te kijken welke kansen deze broeken nog hebben. Wat is er tot nu toe gebeurt met de oude jeans

  • 5% van de broeken is herdraagbaar en geschikt voor de ReShare Stores in Nederland.

  • 35% van de broeken is herdraagbaar en geschikt de Europese sorteercentra.

  • 60% van de broeken is niet direct herdaagbaar en daarmee geschikt t.b.v. vezel-tot-vezel recycling in Wormerveer. Deze oude jeans gaan vervolgens naar Turkije en hier worden nieuwe spijkerstof van gemaakt. O.A Kuyichi en Nudie Jeans gebruiken deze stof voor nieuwe broeken. 

Oud jeans laten maken?

Wij zijn een Nudie Repair Partner. Als je Nudie hebt dan reparen wij die gratis. Je kan ook je oude versleten Nudie bij ons inleveren. Je krijgt dan 20% korting op een nieuwe Nudie Jeans.

Vintage jeans

Naast nieuwe spijkerbroeken verkopen wij ook tweehands of tweedekans spijkerbroeken. In onze winkel hangen jeans die en tweede leven verdienen omdat ze te mooi zijn voor recycling. Sommige zijn met liefde gedragen en zijn zeer exclusief vanwege de selvedge. 

Het is een mix van de juiste stoffen, modellen en wat er op dat moment voor hande is. Vanaf €59,95 kan je bij ons terecht voor een vintage jeans.

Vintage Levi's 501

De Levi’s 501 is natuurlijk een icoon. Als sinds 1950 verkopen wij de Levi’s 501. Het is wereldwijd de meest verkocht jeans. De nummer twee best verkochte jeans is de vintage Levi’s 501.

Ondanks dat Levi’s niet 100% duurzaam produceert is dit toch een zeer duurzaam product gebleken. 

In ons vintage assortiment vind je ook Levi’s en natuurlijk meer merken zoals Nudie, Denham, Lee en Wrangler.  

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.