RUILEN & RETOURNEREN

Retourneren

De Rode Winkel hanteert een bedenktermijn van 14 dagen na ontvangst en volgt hiermee het zogenaamde herroepingsrecht.. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals u ook bij ons in de winkel zou doen. Wanneer u besluit een artikel te retourneren, let u er dan op dat wij het artikel binnen de termijn van 14 dagen retour ontvangen.

Wanneer u een product retour wilt sturen dan dient u dit artikel aan te melden via de onderstaande knop.

U heeft altijd het recht om het artikel binnen 14 dagen na ontvangst terug te sturen of binnen deze periode aan te geven dat u van uw aankoop afziet. Na deze melding heeft u nog 14 dagen om het artikel te retourneren. Wanneer u alle producten retour stuurt dan betalen wij het aankoopbedrag inclusief verzendkosten van de aankoop aan u terug (dit geldt alleen voor een bestelling die in zijn geheel retour komt). De verzendkosten van de retour zijn altijd voor u.

Wanneer u een pakket aanmeld ontvangt u een retour barcode. Print deze barcode uit en plak deze op het pakket. De Rode Winkel brengt voor deze barcode €6,50 in rekening. Dit wordt af te trokken van het terug te betalen bedrag. De kosten voor het retour zenden zijn voor dus uw eigen rekening en niet voor De Rode Winkel.

Gratis ruilen of retouren

U kan uw producten gratis retourneren of ruilen in de winkel.

Wanneer u het artikel wilt ruilen voor een andere maat of kleur hoeft u niet opnieuw verzendkosten te betalen. U betaalt, in het geval van een ruiling, wel kosten voor terugsturen van het artikel. Het nieuwe artikel kan alleen worden geleverd als het op voorraad is.

Komt u het artikel in de winkel ruilen is het gratis.

U dient het artikel als retour te melden bij De Rode Winkel via webshop@derodewinkel.nl. U kunt dan aangeven welke maat of kleur van het bestelde artikel u graag zou willen ontvangen.

In het geval dat u niet tevreden bent met het artikel dat u online besteld heeft. U heeft altijd het recht om het artikel binnen 14 dagen na ontvangst te kunnen herroepen, na herroeping heeft u nog 14 dagen om het artikel te retourneren.

U kunt uw bestelling ook retour brengen naar De Rode Winkel, Lange Elisabethstraat 13, 3511 JA Utrecht. U ontvangt het aankoopbedrag van het betreffende artikel direct contant terug, danwel een cadeaukaart van De Rode Winkel indien u uw bestelling met een cadeaukaart hebt betaald.

U kunt het artikel in de winkel ook ruilen voor een ander artikel. U betaalt dan bij of u ontvangt het verschil direct contant retour.

Wij verzoeken u de retour aan te melden via het retourportaal. Wanneer u een pakket aanmeld ontvangt u een retour barcode. Dit geldt uitsluitend voor online bestelde artikelen. U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. 

Print deze barcode uit en plak deze op het pakket. De Rode Winkel brengt voor deze barcode €6,50 in rekening. Dit wordt af te trokken van het terug te betalen bedrag. De kosten voor het retour zenden zijn voor dus uw eigen rekening en niet voor De Rode Winkel.

Let op: wij controleren onze producten grondig op draagpatronen. Mochten wij vermoeden dat u het artikel heeft gedragen, dan nemen wij contact met u op om tot een oplossing te komen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te
stellen.

Ons retouradres:

De Rode Winkel

Lange Elisabethstraat 13

3511 JA Utrecht


Doe het product bij voorkeur terug in de originele verpakking, samen met een aankoopbewijs

Het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen wordt zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, teruggestort. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de eventuele standaardkosten voor de heenzending niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Heeft u bij uw aankoop een cadeaukaart van De Rode Winkel verzilverd voor het gehele bestelbedrag en stuurt u een of meerdere artikelen retour, dan ontvangt u een cadeaukaart van De Rode Winkel ter waarde van de geretourneerde artikelen

 

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

We hopen dat je heel blij bent met je aankoop bij De Rode Winkel. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan heeft u altijd het recht om het artikel binnen 14 dagen na ontvangst terug te sturen of binnen deze periode aan te geven dat u van uw aankoop afziet. Na deze melding heeft u nog 14 dagen om het artikel te retourneren. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 14 dagen na herroeping, teruggestort. Ruilen voor een ander artikel mag natuurlijk of het tegoed krijgen op een De Rode Winkel Giftcard is ook een mogelijkheid. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.