Heren Jeans: de verschillende pasvormen

De Rode Winkel heeft het ruimste aanbod in heren jeans. Wij hebben een selectie van heren jeans met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, een breed assortiment aan jeans van onder andere de merken Levi’s, Diesel, Denham, G-Star RAW, Nudie Jeans, Neuw Denim, Wrangler, Lee Jeans, Kuyichi Jeans, Benzak Denim Developers, Levi’s Made & Crafted, MUD Jeans, Replay, Levi’s Vintage Clothing en Plain Units.

Voor heren zijn er veel verschillende pasvormen met verschillende namen. Soms kun je door alle verschillende namen van de pasvormen erg in de war raken. In dit artikel gaan we het hopelijk een stuk duidelijker voor je maken.

DE BESTE SKINNY JEANS VOOR HEREN

Voor heren is een skinny jeans het meest strakke model. Een skinny jeans zit strak in de heup, op de bovenbeen en bij de kuit. De sluiting van de pijp bij de enkel is ook smal en aangesloten. Vanwege de smalheid van een skinny jeans zit er vaak behoorlijk wat stretch in, zodat de broek nog comfortabel zit. Als je overal smalle benen hebt, en weinig heup, dan is de skinny jeans een mooie optie, omdat een wijder model dan snel te los zit. Voorbeelden van mooie skinny jeans die we bij de Rode Winkel verkopen, zijn Tight Terry van Nudie, Revend Skinny van G-star, 3301 super slim van G-star, de Bolt van Denham en van Kuyichi de Kale.

Een skinny in zwart is inmiddels een basis item voor mannen.

DE BESTE SLIM FIT JEANS VOOR HEREN

Slim fit jeans hebben smal gesneden pasvorm. Deze broek zit smal van heup tot knie, hoort aan te sluiten tussen knie en enkel en valt op de schoen. Als je smallere benen hebt geeft een slim fit jeans een goed figuur. Als je wat stevige bovenbenen hebt dan zit dit waarschijnlijk als een skinny fit jeans, dan raden we je een tapered fit jeans aan. Het is een van de populairste pasvormen bij de meeste mannen op dit moment. Van ieder merk in ons assortiment hebben wij een aantal slim fit jeans. Onder andere onze eigen Utrechtse broek, in samenwerking met Kuyichi, genaamd u2018t Jochie.

DE BESTE Slim TAPERED JEANS VOOR HEREN

Een slim tapered is een pasvorm die tussen de slim fit en de straight jeans in zit. Een slim tapered zit namelijk bij de bovenbeen als een slim fit, maar rondom de kuit en enkels zit het strakker, zoals een skinny model. Dit model is fijn als je iets meer ruimte nodig hebt op de bovenbenen. Als je echt veel ruimte nodig hebt, zou je ook naar een slim tapered model of zelfs een regular tapered model kunnen kijken. Mooie voorbeelden van slim tapered jeans van onze collectie is de Lean Dean van Nudie Jeans, 512 van Leviu2019s en de York van Denham.

DE BESTE Regular TAPERED FIT JEANS VOOR HEREN

Tapered fit jeans voor heren geven ruimte op de bovenbenen maar zijn slanker bij de enkel. Veel Nederlandse mannen hebben wat stevige bovenbenen en als een slim fit jeans te strak is, geeft een tapered fit spijkerbroek ruimte die nodig is. Wij hebben in ons assortiment een ruime keuze in deze fit. Voorbeelden zijn 3301 tapered van G-Star RAW, de 502 van Leviu00b4s of de D-Fining van Diesel.

DE BESTE STRAIGHT FIT JEANS VOOR HEREN

Straight fit jeans zijn recht gesneden. De bekendste straight fit jeans is de 501 van Leviu00b4s. Dit model zit al 60 jaar bij ons in het assortiment en is nog steeds een bestseller. Daarnaast hebben wij van vrijwel ieder merk een straight fit spijkerbroek in het assortiment. Deze pasvorm wordt nog altijd mooi gedragen, het valt mooi over de schoen heen. Een straight fitu00a0 wordt ook soms cropped gedragen wat een hippere, sportieve look geeft.

Uitzonderingen in straight zijn bijvoorbeeld de Levi’s 511, Nudie Grim Tim, PME Skyhawk enu00a0 Denham Razor dit zijn slim straight jeans. Deze jeans is recht maar de pijp is smaller gesneden en valt nog net over de schoen.

DE BESTE REGULAR FIT JEANS VOOR HEREN

Regular fit jeans zijn lekker wijd, vaak wordt een regular fit jeans ook loose fit jeans genoemd. Regular fit jeans zijn wijder gesneden dan straight fit maar zijn wel recht. Het is een fit die veel mannen prettig vinden zitten omdat je de stof niet voelt. Vaak wordt deze jeans ook wat lager op de heup gedragen. Voorbeelden van Loose Fit Jeans zijn de G-Star 3301 Loose, Diesel Larkee, Lee Brooklyn en Leviu2019s 514.

Een andere naam voor Loose fit is Regular fit jeans. Regular is qua wijdte in de broekspijpen net zo wijd, het grote verschil zit in de taille. De taille bij regular fit jeans zijn wat hoger en wat klassieker, vaak is de wassing bij deze broeken ook wat klassieker. De Loose Fit Jeans is wat sportiever, hebben een lagere taille en hebben vaak uitgesproken wassingen in vergelijking met de Regular Fit Jeans. Voorbeelden van een regular fit uit onze collectie zijn de Scott van Kuyichi, de Texas Regular Straight van Wrangler.

DE BESTE BOOTCUT JEANS VOOR HEREN

De bootcut fit jeans voor mannen een fit die lastig te vinden is. Veel jeanswinkels hebben geen bootcut jeans voor mannen in het assortiment maar De Rode Winkel wel. Wij hebben altijd een bootcut jeans, dat is de Zatiny van Diesel. Het is een vertrouwde fit die wij al jarenlang in het assortiment voeren. Er is een grote vaste klantengroep voor maar ook wordt de bootcut op dit moment vaker gedragen omdat het weer een trend is.

De beste pantalons voor heren

Iets anders dan een jeans zijn de pantalons van PLAIN UNITS. PLAIN maakt pantalons die een combinatie zijn van mode en comfort. High-end fashion stijl voor de beste prijskwaliteitsverhouding. PLAIN heeft de modellen Josh en Riley geperfectioneerd. De Josh is een allemansvriend en kan mooi casual chique gedragen. De Riley is een modieuze pantalon die je losjes draagt met een wijd overshirt.

De beste chino's

Sportief, klassiek, trendy of toch formeel. De chino is een veelzijdige broek en je kan er vrijwel alle kanten mee op. Maar wat maakt een broek nou precies een chino?

Het beeld van een vormloze, saaie, ouderwetse broek is al lang verleden tijd. Tegenwoordig kan een chino met hetzelfde comfort van uw favoriete spijker/jogging broek gedragen worden, in verschillende (stretch) stoffen en allerlei moderne kleuren. Toch kunt u wat ons betreft nooit de mist in gaan met de tijdloze, goedzittende, khaki, sand, blauwe of groene variant. Essentieel in de garderobe van de moderne man.

De Chino’s van Kuyichi en Nudie Jeans zijn gemaakt van een comfortabele stretchkwaliteit gecombineerd met biologisch katoen.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.