SUSTAINABILITY IN DE RODE WINKEL

NATURE, CHEAPER THAN THERAPY, STOP WASTE, START CARING.

WITH OUR SUSTAINABLE LABELS:

COLORFUL STANDARD, KUYICHI, NUDIE JEANS, MUD JEANS,
KNOWLEDGE COTTON APPAREL,  ARMOR LUX & ADAM UNDERWEAR

Duurzaam is een begrip dat voor iedereen een andere betekenis heeft. Voor ons is duurzaam ondernemen, het voeren van duurzame collecties en merken, het onderhouden van lange termijn relaties met klanten en leveranciers en proberen door kleine dingen op de werkvloer bij te dragen aan een beter milieu.
Colorful Standard

Maak kennis met Colorful Standard, een van de nieuwere gezichten in De Rode Winkel. Colorful Standard is een Scandinavisch merk dat zich onderscheid in het maken van organic basics, dus T-shirts, sweaters en hoodies zonder print of opdruk voor dames en heren.
Alle producten worden geproduceert in Portugal.

NUDIE JEANS & CO
De producten van Nudie Jeans zijn sinds 2012 allemaal gemaakt van organisch katoen. Er wordt gelet op de belasting van natuur en mens. Naast dat Nudie Jeans eerlijk en duurzaam produceert, maken zij gewoon goede spijkerbroeken en daarom horen zij thuis in De Rode Winkel.

KUYICHI

Kuyichi een vertrouwd merk in De Rode Winkel. Het Utrechtse bedrijf heeft sustainability hoog in het vaandel staan. Kuyichi maakt jeans en tops van biologisch katoen en er wordt in de hele collectie geen gebruik gemaakt van leer. De patch op de jeans is van jacron.
In november lanceren De Rode Winkel & Kuyichi samen de eerste Utrechtse Jeans.
Blijf op de hoogte door het volgen van onze nieuwsbrief.

KNOWLEDGE COTTON APPAREL
Knowledge Cotton Apparel gaat al 50 jaar terug in de tijd. Vader en zoon stonden altijd voor design, innovatie, verantwoorde milieupraktijken en passie voor kwaliteit. Deze fundamentele normen blijven vandaag de dag de kern van de bedrijfsfilosofie. 
ARMOR LUX
Armor Lux is een Frans modelabel en maakt als sinds 1938 kleding. De kleding is geinspireerd op een maritieme stijl. Het bekenste van Armor Lux is de Bretonse streep. Deze is streep is door Armor Lux gepatenteerd. Armor Lux maakt collecties voor dames en heren. Armor Lux produceert nog steeds in Frankrijk, zij stellen hoge eisen aan de kwaliteit en het eerlijke productieproces.
ADAM UNDERWEAR
De onderbroeken van A’dam Underwear hebben originele designs voor mannen met ballen. De boxers zijn organic en onder eerlijke omstandigheden gemaakt. Het bedrijfje werd opgericht door vijf Nederlandse vrienden. A’dam gebruikt de hoogste kwaliteit van GOTS gecertificeerd katoen. Dat houdt in dat er geen pesticiden of chemicalien worden gebruikt bij het verbouwen van katoen.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Wij zijn niet bang voor lastige vragen, dus stel ze gerust.

De Rode Winkel biedt een hoog service niveau in een huiselijke omgeving met een persoonlijke en toegewijde service.

Loop vrijblijvend binnen bij ons in de winkel. U kunt ook een afspraak maken met een van onze jeansspecialisten.

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.