DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK: Impact maken met je outfit? Laat je duurzaam verrassen!

DUTCH SUSTAINABLE FASHION WEEK

Zaterdag 6 oktober begint de Dutch Sustainable Fashion Week.
Bij De Rode Winkel is duurzaamheid geen trend maar een gegeven, dit komt terug in betekenisvol ondernemen. Dat betekent dat ons assortiment bestaat uit producten met een goede prijs/kwaliteit verhouding, die daarnaast op de juiste wijze geproduceerd worden.

Nudie jeans

Nudie Jeans is in 1999 opgericht met als ideaal eerlijk produceren. In de begin jaren ging dit voornamelijk om raw denim ofwel ongewassen spijkerbroeken.
De producten van Nudie Jeans zijn sinds 2006 allemaal gemaakt van organisch katoen. Er wordt gelet op de belasting van mens en milieu.
Naast dat Nudie eerlijk en duurzaam produceert, maken ze kwalitatief goede spijkerbroeken en daarom horen zij thuis in De Rode Winkel.

Kuyichi

Is in de eerste plaats een Nederlandse Jeans merk dat staat voor eerlijk en duurzaam produceren. Dat doen zij door biologisch katoen te gebruiken en in fabrieken te produceren die aan de hoogste eisen voldoen. Op de website van Kuyichi staan alle fabrieken waar Kuyichi produceert met hun certificaten. Kuyichi doet dit al jaren, en doet dit ook erg goed.

Meer sustainable merken zijn onder andere: MUD Jeans, Kings of Indigo, Armor Lux en binnenkort Colorful Standard.


Think Dry

Dry denim dragen is de puurste vorm van jeans dragen. Op de foto zie je een ongewassen broek van virgin naar vintage. Links een nieuw exemplaar en rechts een jeans anderhalf jaar gedragen, zonder te wassen en met reparaties.
Aan het begin van het draagproces zijn de stoffen stug, naar mate het proces vordert wordt het draagpatroon herkenbaarder en soepeler. Hierdoor creëer je eigen unieke item.
Duurzaam en anders dan de rest. In het dry assortiment is het aanbod divers. Denk aan: Benzak, Naked & Famous, Nudie Jeans en Levi’s Vintage.

Jeans Recyclen

Neem een oude jeans mee die je niet meer draagt of stuk is. Zodat wij hier weer nieuwe jeans van kunnen maken. Bij inlevering van een oude broek hebben wij ook een leuk cadeautje voor je klaarliggen in De Rode Winkel.Het Utrechtse jeansmerk Kuyichi en De Rode Winkel zijn al jaren partners en slaan nu de handen ineen. Samen gaan we oude spijkerbroeken Upcyclen naar unieke nieuwe Utrechtse jeans.
Lever je oude jeans in

Amorlux

Armor Lux is een Frans modelabel en maakt als sinds 1938 kleding. De kleding is geinspireerd op een maritieme stijl. Het bekenste van Armor Lux is de Bretonse streep. Deze is streep is door Armor Lux gepatenteerd. Armor Lux maakt collecties voor dames en heren. Het zijn klassieke collecties maar altijd in de trend.
Armor Lux produceert nog steeds in Frankrijk, zij stellen hoge eisen aan de kwaliteit en het eerlijke productieproces.

https://youtu.be/-ld9K_XSEMQ

ATELIER

Wij verkopen niet alleen producten, wij repareren en vermaken ook kleding, zodat je favoriete kledingstuk net wat langer mee gaat.

Wil je meer weten over onze visie op duurzaam ondernemen?
Klik dan op de link: HIER

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?