Dry Denim

Veel van onze medewerkers hebben een grote passie voor Dry Denim. Dry Denim wordt ook wel ongewassen spijkerbroeken of raw denim genoemd. Wij beschouwen dry denim als het dragen van een jeans op een duurzame manier. Hieronder leest je wat duurzaam is aan dry denim en welke dry denims onderdeel uit maken van ons assortiment.

Er zijn veel merken die ongewassen broeken aanbieden. Het dry denim assortiment bestaat uit een selectie merken waar onze werknemers achter staan. De merken waarvan wij ongewassen broeken aanbieden zijn: Benzak Denim Developers, Nudie Jeans, Kuyichi en Naked & Famous.

Jeans gemaakt van dry denim hebben een diepe indigokleur en het is aan de drager om ze in te dragen. In tegenstelling tot voorgewassen denim of denim met een verflaag, biedt denim de drager de mogelijkheid om zijn / haar lichaamstype aan te passen, met kreukels en vervagingsmarkeringen om zijn / haar lichaam te vormen / haar unieke vorm.

Tijdens de eerste paar maanden van gebruik, is het aan te bevelen denim niet volledig te wassen. Wanneer je je jeans eindelijk wast, gebruik dan koud water en zo min mogelijk wasmiddel. Hang de jeans ten slotte op en laat ze aan de lucht drogen. In onze dry denim handleiding kan je lezen hoe wij onze dry denims behandelen.

Selvage of Selvedge is de afwerking van een jeansdoek. Selvedge was een functionele afwerking voor de stoffenleveranciers. Zij wisten aan de hand van de kleur van de selvedge voor welke jeansproduct het doek was. Vandaag wordt jeans over het algemeen afgewerkt met een lokrand. Er worden nog wel selvedge doeken gemaakt maar deze zijn kostbaarder omdat het minder efficiënt is om een jeans te produceren. Op het plaatje hiernaast zie je een aantal kleuren selvedge.

Na een tijdje dragen van de ongewassen broek begint een jeans te vervagen. Bij de ene denim gaat dit sneller dan bij een ander denim. Het ligt er ook aan hoe je de broek behandeld. Als je direct een dry denim wast zal deze lang zijn kleur behouden en minder snel vervagen. In de broek komen na verloop van tijd je draagpatronen terug. Zoals op de foto’s te zien is, kan dit een heel mooi resultaat geven.

BENZAK

Benzak Denim Developers is opgericht door Lennaert Nijgh. Lennaert is een pure denimhead. Zijn passie en liefde voor denim komt terug in zijn merk. Lennaert is zeer betrokken bij zijn klanten. Voor elk detail en elk stiksel is een reden. Benzak Denim Developers staat voor kwaliteit en functioneel design.

Lennaert probeert tijdloze producten te maken met zeer hoge kwaliteit voor een goede prijs. Door tijdloze producten te maken van goede kwaliteit laat Benzak zien dat zij ook op het gebied van duurzaamheid betrokken zijn. Benzak Denim Developers is een spijkerbroeken merk waar kwaliteit en functioneel design in een hoog vaandel staan.

In De Rode Winkel voeren wij twee lijnen van het merk: Benzak Denim Developers (made in Japan) en Benzak – European Made.
Benzak Denim Developers presenteert de liefde en de passie voor de Japanse denim en vakmanschap in combinatie met Europese fits. De spijkerbroeken zijn gesneden en afgewerkt in Japan, gemaakt van de beste Japanse selvedge denim. Elk detail heeft zijn eigen functie en doel, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en ontwerp.

BENZAK EUROPEAN MADE

Benzak European Made is in het leven geroepen om hoogwaardige tijdloze producten te ontwikkelen zonder dure details. De nadruk ligt op, goede pasvormen, kwalitatief hoogwaardige stoffen en strakke constructies. De stoffen zijn afkomstige vanuit de gehele wereld, maar de gehele lijn wordt gesneden en genaaid in kleine ateliers in Portugal. Alles dicht bij huis en ondersteund door Europese werknemers. Daardoor kan Benzak met trots zeggen dat deze lijn in Europa gemaakt is.

NUDIE JEANS

Nudie Jeans is in 1999 opgericht met als ideaal eerlijk produceren. In de begin jaren ging dit voornamelijk om raw denim ofwel ongewassen spijkerbroeken. De producten van Nudie Jeans zijn sinds 2006 allemaal gemaakt van organisch katoen. Er wordt gelet op de belasting van natuur en mens. Naast dat Nudie eerlijk en duurzaam produceert, maken zij gewoon goede spijkerbroeken en daarom horen zij thuis in De Rode Winkel. In het assortiment hebben wij jeans voor heren van Nudie. Dit gaat van slim fit jeans tot straight fit jeans.

LEVI’S VINTAGE CLOTHING

Levi’s Vintage Clothing (LVC) is een dochteronderneming van Levi’s, die pas in 1996 serieus van start ging, hoewel Levis in Japan sinds 1987 enkele replica’s produceerde. Deze replica’s werden later steeds meer in Europa. uitbreiding van de lijn met kleding anders dan denim van Levis eigen vast archief.

KUYICHI JIM DRY SELVEGDE

De Kuyichi Jim is een tapered fit jeans, dankzij de normale taille en de taps toelopende pijp zit hij comfortabel op het bovenbeen en is hij toch geraffineerd langs de benen. Voor de mensen die van Nick hielden, zou Jim wel eens uw nieuwe favoriet kunnen zijn!

79% biologisch katoen, 20% Post-consumer gerecycleerd denim, 1% Elastaan

Win een duurzame jeans

Laat weten wat je favoriete jeansmerk is, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een duurzame jeans! 

win een duurzame jeans
Consent
Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?