De Rode Winkel en Kuyichi maken samen een Utrechtse denim van gerecyclede jeans uit Utrecht

Afgelopen zaterdag (30 maart) lag De Rode Winkel vol met afgeknipte broekspijpen, klaar om gerecycled te worden. Het is de eerste fase in de ontwikkeling van de eerste echt Utrechtse jeans, een bijzondere samenwerking tussen De Rode Winkel en duurzaam denimmerk Kuyichi. Het moet een ode aan u2018ons stadsieu2019 worden. Wethouder Lot van Hooijdonk was erbij om mee te knippen en meer te weten te komen over dit speciale project.

DE GERECYCLEDE UTRECHTSE DENIMn

Utrecht krijgt zijn eerste eigen duurzame jeans, van Utrechters voor Utrechters. Letterlijk, want voor de productie worden oude jeans gebruikt die van Utrechters zijn geweest. Al een half jaar zamelen De Rode Winkel en Kuyichi oude jeans in, zodat ze deze kunnen recyclen voor deze special edition. Het wordt een slim fit voor heren en een skinny voor dames. De trots voor de stad komt onder andere naar voren in speciale details, waaronder een jacron patch (gemaakt van wasbaar papier) met daarop de skyline van Utrecht. De broeken worden onder eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in Turkije.

GEMEENTE UTRECHT: ACTIEF BEZIG MET RECYCLINGn

Voordat de jeans gerecycled kunnen worden, moeten de broekspijpen eraf geknipt worden. De bovenkant is door alle details namelijk niet geschikt voor recycling. Afgelopen zaterdag waren beide bedrijven aanwezig om de handen uit de mouwen te steken en ook bezoekers werden aangemoeidgd om mee te knippen. Wethouder Lot van Hooijdonk (o.a. Energie, Mobiliteit en Groen) was bij het event aanwezig. Met de ambitieuze plannen om in 2050 voor de volle 100% circulair te zijn, is Utrecht actief bezig met verduurzamen. Restmaterialen zijn een steeds belangrijkere bron van grondstoffen en de stad omarmt projecten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire stad.

Wil je bijdragen aan de Utrechtse jeans? Oude denims kunnen nog tot u2026 ingeleverd worden bij De Rode Winkel. Klanten krijgen hierbij u20ac 10 korting op een nieuwe jeans. De Utrechtse jeans wordt dit najaar gelanceerd

Over Kuyichinn

Kuyichi is een duurzaam Utrechts denimmerk dat zich al sinds de oprichting in 2001 hard maakt voor een positieve verandering in de modewereld. Kuyichi gebruikt duurzame materialen, produceert onder eerlijke arbeidsomstandigheden en is sinds vorig jaar PETA approved vegan. Het merk is bewust afgestapt van seizoenscollecties en sale om een statement te maken tegen fast fashion en consumenten te inspireren om bewuster te kopen. Je vindt er tijdloze klassiekers, met altijd de focus op topkwaliteit en de perfecte fit.

www.kuyichi.com
https://www.instagram.com/kuyichipuregoods/
https://www.facebook.com/kuyichipuregoods/

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?