De beste skinny jeans dames

De strakke spijkerbroek is een broek die voor bijna elk figuur goed kan doen. Je hebt ze in allerlei soorten, maten, hoogtes, lengtes en kleuren. Vanwege de stretch kwaliteit die (bijna) alle skinny jeans hebben, vinden veel vrouwen een skinny jeans heel lekker zitten. Het is een belangrijke basic die iedere vrouw in haar kast moet hebben liggen!

Veel skinny jeans worden vooral gemaakt van een combinatie van katoen en elastaan. De hoeveelheid elastaan in een spijkerbroek kan verschillen. Dit kan ervoor zorgen dat de maat anders kan vallen dan andere broeken die je in je kast hebt liggen, omdat de stretch bepaalt hoe ver de stof kan uitrekken. Een broek met een hoog percentage elastan, kan ver uitrekken. Dit betekent dat je vaak een maat kleiner kan nemen dan je normaal draagt. Een jeans met een laag stretch percentage zorgt ervoor dat de broek minder ver uitrekt. Let dus bij het kopen van een skinny jeans op de verhouding van elastaan en katoen. Ons advies is om een skinny jeans kleiner te kopen, omdat een strakke spijkerbroek altijd een beetje uitloopt.

We gaan ook steeds vaker zien dat er (gerecycled) polyester in skinny jeans verwerkt zit. Dit zorgt voor een soepel en zacht gevoel, maar ook voor vormvastheid. Door dat laatste zal je broek minder snel uitlopen nadat je hem gedragen hebt. Als er viscose in een skinny jeans verwerkt zit, dan zal de vorm juist minder goed blijven zitten, waardoor de jeans meer uit zal lopen.

Bij De Rode Winkel hebben we een ontzettend groot assortiment aan strakke jeans. Ze variu00ebren van hoog naar laag, van lang naar kort en van donker naar licht. In dit artikel gaan we de verschillende soorten voor je onder elkaar zetten.

Skinny jeans dames hoog model

Veel vrouwen vinden een skinny met een high waist heel prettig en mooi zitten, het is nu dan ook erg in de mode. Een skinny jeans met hoog model kan een versmallend effect geven aan de taille, of ervoor zorgen dat er meer aandacht op de smalle taille gericht wordt. Ook kan de hoge skinny heel veel voor het achterwerk doen: een high waist skinny, waarbij de achterzakken hoog geplaatst zijn, kan de billen een lift geven en ze ronder laten lijken. Een strakke jeans met een high waist kan er bovendien voor korte vrouwen voor zorgen dat de benen optisch langer lijken. Voorbeelden van een mooie high waist skinny jeans zijn de 720 van Leviu2019s, de 3301 high skinny van G-star of de hightop tilde van Nudie Jeans. Kies voor een zwarte high waist skinny als je een vollere onderbuik minder wilt laten lijken, bijvoorbeeld de Slandy High van Diesel of de Mile High Super Skinny van Leviu2019s.

Skinny jeans dames laag model

Er zijn veel vrouwen, die ondanks de trend van high waisted broeken, een voorkeur hebben voor een lagere waist, oftewel mid rise. Voor dames met een rechter, atletischer of meer een appelfiguur, is een low waist skinny jeans een goede optie. Ook als je romp wat korter is vergeleken je benen, kan een laag model ervoor zorgen, dat je benen en romp wat meer in verhouding zijn. Een low waist skinny jeans haalt ook de aandacht weg bij de taille, dus als dit niet het sterkste punt van je lichaam is, dan is de mid rise een goede keuze. Voorbeelden van een lage skinny zijn de Spray van Denham, Slandy en Slandy Low van Diesel, of Lynn van G-star.

Skinny Jeans Voor Lange Dames

Voor dames die wat langere benen hebben, kan het vinden van een goede skinny jeans nog wel eens een uitdaging zijn. Kies voor een lengtemaat die zo lang mogelijk is, meestal gaan de skinny jeans tot lengte 34. Een merk die vaak wat langer uitvalt, is Nudie Jeans. Dit merk is in principe unisex, waardoor de broeken wat langer uitvallen. Merken om te vermijden als je een langer model nodig hebt, zijn G-star en Denham. Hun jeans, ondanks dat ze onwijs mooi zijn, vallen helaas wat korter

Skinny jeans voor korte dames

Als je juist wat kortere benen hebt, is het ook soms lastig om een perfecte spijkerbroek te vinden. De meeste merken hebben gelukkig een lengtemaat 28 of 30. Een jeans die het woord u2018croppedu2019 in de naam heeft, kan voor jou een goede optie zijn. Merken waarvan de jeans vaak wat korter vallen, zijn G-Star en Denham. Diesel en Leviu2019s gaan vaak tot lengtemaat 28. Mochten deze opties echt te kort voor jou zijn, dan hebben wij bij De Rode Winkel altijd een inkortservice.

Skinny jeans met dikke stof

Wij horen regelmaatig van vrouwen dat ze een skinny jeans met stretch niet prettig vinden. Zij vinden dat het snel slijt of te veel voelt als een legging. Een oplossing daarvoor is een jeans met een stuggere stof, oftewel een jeans met een laag percentage stretch. Een skinny jeans kan je beter niet 100% katoen kopen, omdat het niet comfortabel is, om zou2019n stugge stof strak om je heen te hebben. Kies daarom voor een broek met 1% of 2% elastaan. Voorbeelden zijn onze eigen Utrechtse broek, in samenwerking met Kuyichi, genaamd u2018t Wijffie, de Skinny Hazen van Mud Jeans of een 721 van Leviu2019s Made & Crafted. Verder kan je kijken naar mom fits of wat rechtere modellen, deze zijn vaak wat stugger dan skinny jeans.

Skinny jeans met gaten

Een aantal jaren geleden waren skinny jeans met gaten bijna niet uit het straatbeeld weg te denken. Toch zien we het nu steeds minder voorbij komen. We merkten dan ook dat strakke broeken, die bij voorbaat al stuk gemaakt werden, niet erg duurzaam werden, omdat de gaten snel groter werden en je de broek na een half jaar tot een jaar alweer kon weggooien. Nu zien we vooral dat broeken u2018distressedu2019 worden, oftewel een beetje beschadigd. Zo kan je ze langer bewaren, ze u2018s winters ook dragen en toch die stoere look. Een voorbeeld van distressed skinny jeans is een donkerblauwe Spray van Denham en wat ouder model met gaten, is een zwarte 721 van Leviu2019s.

Tip! Heb je nog een jeans liggen die eigenlijk te grote gaten heeft? Knip de broek af tot boven de gaten, en je hebt een mooie nieuwe short voor in de zomer!

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.