De beste dames jeans voor de winter van 2021

De perfecte jeans vinden is een van de lastigste dingen die er is. Bij De Rode Winkel begrijpen wij dat het lastig is om binnen de trends, een eigen stijl te vinden. Het assortiment dames jeans is completer als ooit te voren maar direct complexer. Wat kan? Wat kan helemaal niet?

Wij zien dat alles kan, zolang je maar vertrouwen hebt en natuurlijk een jeans draagt die de juiste accenten van jouw figuur laat zien.u00a0

Een aantal jaar geleden droegen alle vrouwen een skinny jeans, vervolgens kwam de bootcut of flared jeans. Deze spijkerbroek met uitlopende pijpen verving de skinny jeans niet maar was een toevoeging van de vrouwelijke garderobe.u00a0

Het afgelopen jaar heeft de mom jeans en de anti fit jeans een plek veroverd in menig kledingkast. Nu ook geen vervanger maar een toevoeging.

Een basis jeans garderobe van een vrouw is veelal: zwarte skinny jeans, donker blauwe of zwarte broek met een uitlopende pijp, stonewashed mom jeans/anti fit jeans.

De garderobe wordt compleet gemaakt met snoepjes als een witte mom jeans, licht blauwe skinny, chique pantalon en een corduroy flared. Allemaal een kwestie van smaak.

Terug naar het hoofd onderwerp: de trends en de beste jeans voor vrouwen voor de herfst en winter van 2021.

Stoffen trends

  1. Biologisch katoen: meer jeansmerken gaan gebruik maken van duurzamere soorten katoen zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen, gerecycled katoen of katoen van het Better Cotton Initative. Wij vinden GOTS eigenlijk de standaard, echter is er te weinig GOTS katoen om jeans te maken. BCI is een eerste stap naar betere omstandigheden maar niet voldoende.
  2. Duurzaam of niet: alle producten op onze webshop met een groen blaadje voldoen aan de hoogste standaard, daaronder is niet goed genoeg om het predicaat duurzaam te krijgen. Bij Zalando en De Bijenkorf is een product met BCI als duurzamer. Wij streven er naar om ieder jaar ons assortiment verder te verduurzamen.
  3. Gebruik van lyocell: door de verduurzaming van jeans zien wij veel innovatie in stoffen. Er wordt meer gebruik gemaakt van lyocell in jeans. Deze stof is duurzamer om te maken, maar moeilijker om te recyclen. Hoe meer verschillende materialen er in een stof zitten des te moeilijker te recyclen.
  4. 100% katoenen dames jeans: meer en meer broeken zijn weer 100% katoen voor de dames. De trend mom jeans/anti fit jeans zijn een goede gelegenheid om stuggere broeken te maken. Vanwege de lossere pasvormen is stretch niet meer nodig.
  5. Een broek hoeft niet altijd een jeans te zijn het mag ook een corduroy, canvas of pantalon zijn.u00a0

Dan gaan wij naar de beste en populairste broeken voor dames voor dit najaar.u00a0

1. De 70s Straight en de 70s Flared

Zeg je Levi’s dan zeg je 501. De Levi’s 501 voor dames is een van de beste mom jeans fits en was afgelopen jaren een hit. Deze jeans was niet om aan te slepen. Veel vrouwen vonden deze broek te laag en daarom nu de 70s high straight. Een hit van een broek en de perfecte mom jeans.

Levi’s heeft veel moeite om aan de vraag te voldoen. Daarom hebben wij extra voorraad ingekocht, maar op is ook echt op.

2. Kuyichi Lisette

Ook weer een jeans geinspireerd op de jaren 70. Deze flared jeans van Kuyichi is gebaseerd op de Amy bootcut van Kuyichi. De Amy is al jaren een bestseller. Lisette is met een upgrade hoger in de taille en meer flared waardoor deze meer sexy gedragen wordt. Daarnaast is deze jeans duurzaam en transparant geproduceerd.

3. Nudie Jeans Clean Eileen

Een anti fit die wel beschikbaar is in langere lengte maten.

De Nudie Jeans Clean Eileen Gentle Fade is een jeans met hoge taille en wijde pijpen, gemaakt van biologisch katoen. Deze jeans heeft een mooie stone washed wassing.

4. Levi's 720 High Rise Super Skinny

Eerder schreven wij al dat een skinny jeans echt niet uit de mode is. Daarom ook in dit lijstje. De Levi’s 720 is op dit moment de beste high rise super skinny jeans. Ook in veel kleuren beschikbaar.u00a0

5. Nudie Jeans Hightop Tilde

De Nudie Jeans is net als de Levi’s 720 een high rise super skinny. Deze jeans gemaakt van duurzame materialen en volledige transparant. Daarnaast zijn een de kleuren Ever Black en Night Spirit regelmatig in Lengte 36 beschikbaar.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Wij zijn niet bang voor lastige vragen, dus stel ze gerust.

De Rode Winkel biedt een hoog service niveau in een huiselijke omgeving met een persoonlijke en toegewijde service.

Loop vrijblijvend binnen bij ons in de winkel. U kunt ook een afspraak maken met een van onze jeansspecialisten.

Chat openen
Advies nodig?
De Rode Winkel WhatsApp
Vragen over een product? Stuur een appje en een van onze jeansadviseurs neemt contact met je op.