Broeken met een hoge taille

High waist, high rise of broek met hoge taille? Deze drie termen kom je tegenwoordig overal tegen maar ze betekenen alle drie hetzelfde. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij om een broek waarvan de taille hoger valt dan bij andere broeken. Bij de broek met een hoge taille valt de band meestal tot hoog boven de heupen of zelfs boven de navel.
De taille ziet er door de hoge pasvorm smaller uit, waardoor de billen ook ronder lijken. Dit maakt de high waist jeans een enorm populair model onder vrouwen. Leuk feitje: in de jaren ’70 werd een high waist jeans gedragen door zowel mannen als vrouwen!

Het hoge model maakt je benen optisch langer. De pijpen van de jeans kunnen aan de onderkant wijd uitlopen of juist skinny zijn op de benen; hier zijn in onze collectie dan ook enorm veel variaties in te vinden. High waist jeans worden ook wel de beenverlengers en probleemverbergers genoemd, omdat ze zeer geschikt zijn om probleemzones te verbergen. Niet voor niks dus de een van de meest gewilde jeans van dit moment!

Wanneer je een zandloperfiguur hebt, is een jeans met een hoge taille voor jou ideaal. Je taille wordt geaccentueerd waardoor je langer en slanker lijkt. Ook wanneer je een appelfiguur hebt is een high waist jeans voor jou geschikt. Wil je meer lezen over welke broeken goed passen bij jou figuur? Klik dan hier.

Tip: kijk naar de vorm van de YOKE van een broek.

Bij een high waist jeans voor dames is het goed om te kijken naar de vorm van de yoke van de broek. De yoke is het gedeelte van de jeans boven de kontzakken tot aan de band, wat vaak de vorm van een ‘V’ heeft. Hieronder zij de verschillende vormen van een yoke weergegeven. Je zult merken dat ieder merk en model weer een verschillende vorm van de yoke kan hebben. De vorm van de yoke in combinatie met de grootte en positie van de kontzakken zorgen ervoor dat je billen juist wel of niet goed uitkomen in de broek. Het is dus bij het aanschaffen van een jeans – zeker bij een high waist jeans – belangrijk om goed te kijken naar deze verschillende factoren. Hoe hoger de broek, hoe hoger de yoke zal zitten. Dit zorgt ervoor dat je billen niet te lang en te plat uitvallen in de broek. Daarnaast zullen de kontzakken bij dames spijkerbroeken met een hoog model naar verhouding wat groter zijn en wat hoger zitten, om je billen het beste eruit te laten komen.

Hieronder zie je verschillende soorten yokes.
Niet alleen bij jeans, ook bij (high waist) pantalons is het goed om te kijken naar de positie van de kontzakken. Een pantalon voor dames is een lange broek met een dunne stof. De meeste pantalons hebben geen yoke (te zien op de afbeelding) en dus is het des te belangrijker om te kijken naar hoe de kontzakken gepositioneerd zijn op de broek. De pantalons van het Deense merk Five Units voor vrouwen zijn er echt voor gemaakt om je figuur en billen zo goed mogelijk uit te laten komen in de broek. Of je nou een flared, rechte pijp of een skinny pantalon aanhebt; de broeken hebben stuk voor stuk de perfecte pasvorm voor ieder lichaamstype.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?