Twee jeugdvrienden, Jeppe en Jesper, bedachten in 2014 dat zij een merk wilde beginnen dat de snelheid van deze tijd vertraagd. Geïnspireerd op offline gaan, het ontdekken van de wereld, oog voor detail en eenvoud de ontwerpen.

Zij dachten aan hun jeugd in de Deense binnenlanden. Ze beleefden samen veel avonturen buiten. Met deze gedachte werd Forét opgericht.
Forét studio is gevestigd in Kopenhagen. De visie van het bedrijf genieten van het leven, reflecteer als je offline gaat. De collecties zijn bestaan uit producten gemaakt van hoogwaardige kwaliteit stoffen, er komen veel aardetinten in terug, een vleugje speelsheid. Terwijl de straatstijl en volwassenstijl met elkaar gecombineerd worden.

Forét is geinspireert op het Franse woord Forêt, dat bos betekend. Alleen is het dakje op de e vervangen door een streepje. Natuur is erg belangrijk voor Jeppe en Jesper.

Forét moedigt iedereen aan om te vertragen en offline te gaan, zo kan iedereen nadenken over de impact die wij hebben op het milieu.
Het katoen dat Forét gebruikt is voornamelijk afkomstig van biologische plantages, dat is een prioriteit.

Op dit moment wordt alles geproduceerd in Portugal; daar smeedt Forét aan langdurige relaties met leveranciers en fabrikanten. Het merk zoekt partijen die dezelfde passie delen en de visie delen om het mileu te beschermen.

Bij Forét maken zij producten die min of meer tijdloos zijn, geinterpereerd kan worden als vintage met een eigen Forét stijl. De stijlen kunnen gemakkelijk gecombineerd worden. Het is de bedoeling dat je mooie herinnering heb aan de momenten dat je Forét kleding draagt.
Hoewel het merk nog niet 100% duurzaam is, werken zij hard aan nieuwe duurzame manieren van produceren. Het milieu sparen, is een topprioriteit dat stap voor stap aangepakt wordt.

Win een duurzame jeans

Laat weten wat je favoriete jeansmerk is, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een duurzame jeans! 

win een duurzame jeans
Consent
Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?