Edwin of vaak met een hoofdletter, EDWIN, is een Japans kledingmerk.

Het merk EDWIN werd in 1947 in Tokio, Japan, opgericht en staat bekend om zijn authenticiteit, innovatie en vakmanschap. Oprichter Tsunemi Yonehachi was een van de eerste handelaren die in de naoorlogse periode vintage Amerikaanse jeans naar Japan bracht, waardoor een nationale obsessie voor denim ontstond.

In 1961, geïnspireerd door een groeiende vraag, debuteerde EDWIN (wiens bedrijfsnaam afkomstig is van een creatieve herschikking van de letters in het woord “denim”) met de eerste spijkerbroeken made-in-Japan.

In de jaren zeventig was EDWIN een pionier op het gebied van denimproductie en experimenteerde het met wastechnieken in het EDWIN Wash House die van invloed waren op denimwasprocessen over de hele wereld. Innovaties waren onder andere ONE WASH, een voorwasproces om krimp vóór de aankoop te voorkomen, en OLD WASH, een voorloper van stone wash die vervaagde kleuren reproduceert door middel van zorgvuldige schuurtechnieken voor een doorleefde denimlook.

Vandaag de dag zet EDWIN nog steeds de gouden standaard in Japanse denimproductie en gaat prat op het gebruik van exclusieve stoffen, revolutionaire productietechnologieën, state-of-the-art afwerking en verbeteringen in design en pasvorm.

Win een duurzame jeans

Laat weten wat je favoriete jeansmerk is, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een duurzame jeans! 

win een duurzame jeans
Consent
Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?