Nieuw in onze collectie sinds juli 2021 is Dickies.

Het bedrijf dat in 1922 begon met het produceren van stevige werkkleding en werd op gericht door Williamson-Dickie.

Het Amerikaanse kledingmerk staat vooral bekend bij skaters en groeit door in de trendy streetfashion.

In onze collectie vind je nieuwe stijlen van Dickies voor dames en heren maar ook de icon stijlen. Zoals de Duck Canvas Jacket, 874 Work Pant, 873 Work pant, Aitkin Sweatshirt, Dickies Carpenter Pant, Sacramento Flanel Shirt, Loretto Tee, Brookston en Saxman Tee.

De geschiedenis van Dickies Life.

Door zijn streven naar innovatie en voortdurend contact met de klant heeft Williamson-Dickie Mfg. Co. zichzelf omgevormd van een klein bedrijf met overalls tot de grootste fabrikant van werkkleding ter wereld. Dickies wordt in elke staat van de VS verkocht en biedt nu een breed spectrum aan werkkleding, variërend van werkbroeken en werkoverhemden tot denim jeans en werkkleding voor dames. Sinds het begin in 1922 staat elk Dickies-werkkledingstuk voor kwaliteit, stoerheid en trots, de belichaming van de geest van de Amerikaanse arbeider.

C.N. Williamson en E.E. “Kolonel” Dickie begonnen hun carrière in de “auto- en tuig”-handel in Bryan, Texas. In 1918 namen ze een belangrijke beslissing toen ze met een paar vrienden de U.S. Overall Company oprichtten. In 1922 kocht C. Don Williamson samen met zijn vader en neef 100% van de Overall Company, voor een derde van de aandelen, en herdoopte het bedrijf tot Williamson-Dickie Manufacturing Company.

Vanaf de beginjaren kende Williamson-Dickie een gestage groei, die alleen door de Grote Depressie werd afgeremd, en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf afgezonderd om miljoenen uniformen voor de strijdkrachten van het land te produceren. Bij de omschakeling naar civiele productie na de oorlog begon C. Don Williamson met een strategie van geografische expansie en vestigde nieuwe productiefaciliteiten, magazijnen en verkoopgebieden in de hele Verenigde Staten. Aan het eind van de jaren 1950 werd Williamson-Dickie een internationale onderneming door uitbreiding naar de Europese markt en het Midden-Oosten – waar Texaanse oliebazen het merk Dickies introduceerden in de olievelden van het Midden-Oosten.

Hoewel Williamson-Dickie begon als een bedrijf met een overkoepelende bib, is het vandaag de dag uitgegroeid tot de nummer één fabrikant van werkkleding wereldwijd. Door het assortiment voortdurend uit te breiden en te vernieuwen, biedt Williamson-Dickie nu kledingstukken variërend van werkbroeken en werkoverhemden tot dameswerkkleding, jassen en spijkerbroeken. Dickies® werkkleding wordt momenteel verkocht in alle 50 staten en over de hele wereld in landen als Zuid-Afrika, Australië, Rusland, Chili, Japan, IJsland, Canada, Europa en Mexico.

 

Win een duurzame jeans

Laat weten wat je favoriete jeansmerk is, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een duurzame jeans! 

win een duurzame jeans
Consent
Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?