Wat is een boyfriend jeans?

Wat is een boyfriend jeans?

Een boyfriend jeans voor dames is een jeansstijl die oorspronkelijk geïnspireerd is op de losse, nonchalante pasvorm van de jeans die door mannen wordt gedragen. Het kenmerkende kenmerk van een boyfriend jeans is de ruime, relaxte pasvorm die lijkt alsof je de spijkerbroek van je vriend hebt “geleend”.

Een boyfriend jeans heeft meestal een losse pasvorm rond de heupen en dijen, waardoor er meer ruimte en comfort is. Het zit vaak lager op de taille dan andere jeansstijlen en kan een licht baggy effect hebben. De broekspijpen zijn vaak recht of iets smaller, maar niet strak aansluitend zoals bij een skinny jeans.

Wat een boyfriend jeans uniek maakt, is het contrast tussen de relaxte pasvorm en de vrouwelijke stijl. Hoewel het een losse pasvorm heeft, kan het nog steeds flatterend zijn door het creëren van een casual-chique uitstraling. Het kan worden gestyled met een oprolbare zoom, wat een trendy en nonchalante look geeft.

Boyfriend jeans kunnen worden gedragen met een eenvoudig T-shirt en sneakers voor een relaxte en alledaagse outfit. Ze kunnen ook worden opgekleed met een blouse, hakken en accessoires voor een meer geklede en vrouwelijke uitstraling.

Het is belangrijk om op te merken dat de pasvorm van een boyfriend jeans kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Sommige boyfriend jeans hebben een meer uitgesproken baggy pasvorm, terwijl andere iets slanker kunnen zijn. Het is dus handig om verschillende opties te proberen om de perfecte pasvorm te vinden die het beste bij jouw lichaam en persoonlijke stijl past.

Over het algemeen biedt een boyfriend jeans voor dames een comfortabele en relaxte pasvorm met een trendy uitstraling. Het is een veelzijdige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een losse en nonchalante denimstijl.

Vrouwelijk

Een boyfriend jeans heeft over het algemeen een stoerdere en mannelijkere uitstraling, maar dat hoeft niet te betekenen dat je hem niet vrouwelijk kunt afstylen. De skinny jeans worden tijdens kantooruren steeds vaker ingewisseld voor de boyfriend variant. Daarnaast is het voor de thuiswerkers de ideale comfortabele jeans. Voor de juiste balans kun je de jeans combineren met een blouse en een paar pumps. Draag er een blazer overheen en je bent meteen een stuk meer classy! Een voorbeeld van een boyfriend jeans die je hierbij kunt dragen is de D-Joy van Diesel

Torn en Worn

De boyfriend jeans is ontstaan doordat vrouwen de broek van hun vriend aantrokken, dus mag hij er ook best een beetje uitzien alsof hij gedragen is. Deze u2018Torn en Wornu2019 oftewel u2018Gescheurd en Gedragenu2019 manier van dragen is dan ook enorm populair. Gelukkig hoef je je broek niet maandenlang te dragen voor hij er zo uitziet. Wij bieden dan ook deze jeans aan die er al zo uitziet. De Monroe van Denham is een voorbeeld van zou2019n jeans. Draag hem met je favoriete sneakers en een stoere sweater en je bent meteen klaar voor de dag!

Relaxed

De boyfriend jeans zit een stuk losser om de benen dan een skinny, waardoor hij vaak als comfortabel wordt ervaren. Draag de jeans met je favoriete top of trui en trek je stoere gympen er bij aan om meteen je outfit af te maken. Vaak wordt de jeans aan de onderkant omgeslagen of omgevouwen om net wat meer sportieve details aan te brengen. Een voorbeeld van een boyfriend jeans die je hierbij kunt dragen is de Kate van G-Star.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?