Onderhoudstips voor je jas

Wij zorgen goed voor onze kleding en geven waar nodig essentiu00eble adviezen om de levensduur van kleding te verlengen. Op onze service pagina kan u onze wasvoorschriften en informatie over reparaties vinden.

In dit artikel geven wij u een aantal tips om de levensduur van uw winterjas te verlengen. Het namelijk nu winter en voordat u uw nieuwe jas gaat wassen of een nu een nieuwe jas gaat kopen, geven wij u een aantal tips.

1. Lucht voor wassenn

Denk twee keer na voordat je een jas wast om het milieu te sparen. Vaak is alles wat je nodig hebt om dat frisse gevoel terug te krijgen het aan de lucht te hangen.

2. Verwijder vlekken met een ecologische vlekkenverwijderaarn

Afzonderlijke vlekken betekenen niet dat de hele jas vuil is en moet worden gewassen. Vlekken kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een ecologische vlekkenverwijderaar zonder geur of lotion. Wrijf het op de vlek en laat het ongeveer een half uur staan. Spoel dan goed.

3. Verwijder vuil met een borsteln

Stof en oppervlakkig vuil kan worden verwijderd met een borstel of een vochtige doek. Regelmatig een kledingborstel gebruiken, helpt je jas fris te houden.

4. Was op lage temperatuurn

Het is onwaarschijnlijk dat uw jas wordt schoongemaakt in warm of heet water. 30 u00b0 C is vaak genoeg. Lagere temperaturen verlengen de levenscyclus van de jas als het gaat om vezels en kleuren.
Verdere tips om je jas te beschermen zijn om alle ritsen, zakken, knopen en klittenband vast te maken voor het wassen, omdat deze de stof kunnen beschadigen. Om de kleur te beschermen, moet deze ook binnenstebuiten doen, vu00f3u00f3r het wassen en laat na het wassen de jas niet te lang in de wasmachine liggen.

5. Gebruik een ecologische wasvloeistofn

Kies een ecologisch vloeibaar wasmiddel. Ecologische wasvloeistoffen bevatten geen oppervlakteactieve stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Gebruik niet meer wasvloeistof dan nodig. Probeer met de helft van de dosis en verhoog geleidelijk indien nodig.

6. Gebruik geen wasverzachtern

Gebruik geen wasverzachter omdat het de technologische functies van de jas in stand te houden. Wasverzachters zijn eigenlijk behoorlijk slecht. Noch vriendelijk voor het milieu, noch voor uw persoonlijke gezondheid.

Verder tip is om warmte toe te voegen van een strijkijzer of fu00f6hn. Hiermee wordt de waterafstotende afwerking op het oppervlak van de jas opnieuw geactiveerd.
Het is echter altijd belangrijk om het waslabel in de jas te lezen.

7. Vermijd het drogen in de droogtrommeln

Voorkom het drogen van de jas in de wasdroger. De mechanische spanning en de droogtrommel verslijten de kleuren en de vezels. Laat in plaats daarvan het aan de lucht drogen, dat ook beter is voor het milieu.

8. Repareer vu00f3u00f3r vervangingn

Gooi een jas niet weg omdat deze is beschadigd. Het kan vaak meerdere keren worden gerepareerd voordat het moet worden vervangen. Gaten, knopen en gebroken naden kunnen eenvoudig worden bevestigd met een naald en draad, dit kan je laten doen bij een professionele kleermaker.

9. Zorg goedn

Door deze regels te volgen, kan de levenscyclus van uw functionele jas met meerdere jaren worden verlengd. Dit is gunstig voor het milieu en als portemonnee.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?