A sustainable fashion journey

A sustainable fashion journey

Duurzaam staat omschreven in het dikke van Dalen als: geschikt, bestemd om lang te duren. Daar is recenter aan toegevoegd: zo min mogelijk grondstoffen verbruikend, gebruikmakend van herwinbare bronnen. Als een product duurzaam geproduceerd is betekend dit dus dat deze op milieuvriendelijke wijze gemaakt is. Dat kan op verschillende manieren.

Denk jij ook steeds meer na over de duurzaamheid van jouw kleding? Wij willen je graag helpen met duidelijke informatie en tips. In dit artikel geven wij een 4 tips zodat het voor jou makkelijker wordt keuzes te maken die je een goed gevoel geven.

WEES AARDIG VOOR MOEDER NATUUR, EN LAAT JE INSPIREREN MET ONZE DUURZAME TIPS!

1. waar is een producte van gemaakt?

Materialen zoals: tencel, viscose, biologisch katoen, linnen en gerecyclede materialen zijn allemaal milieuvriendelijkere keuzes. Ook kunnen producten die voor het grootste gedeelte uit hetzelfde materiaal bestaan, zoals producten van 100% katoen makkelijker gerecycled worden dan producten van een samengestelde stof.

Hieronder zie je een aantal item die gemaakt zijn van tencel, viscoce, biologisch katoen, linnen of gerecycelde materialen.

2. Hoeveel water is er gebruikt?

Kleding kan ook milieuvriendelijk zijn doordat er minder water is verbruikt bij het productieproces, over het algemeen wordt er voor de productie van jeans heel erg veel water gebruikt. 87% van dit water wordt al gebruikt tijdens het telen van de katoen, 10% voor het verven en bleken.

Deze jeans zijn gemaakt van 100% pre-consumer katoenafval. Hierdoor is er geen nieuwe katoen gebruikt. Ook in het verfproces is tot 85% water bespaard.

3. Lokale productie

Kleding ui Europa is vaak milieuvriendelijker geproduceerd. Het is geen garantie maar doordat de kleding een kleinere afstand aflegt om bij jou te komen en omdat de EU regelgeving heeft die aan bepaalde milieuvoorschriften moet voldoen is dit wel een indicatie voor een milieuvriendelijker product.

Colorful standard

Er is niets beter dan een perfect passend T-shirt, sweater of hoodie die duurzaam gemaakt zijn van biologisch katoen. Alles wordt eerlijk geproduceerd in een fabriek van een vaste partner in Portugal

4. Buy less, Buy better

De betekenis van het woord duurzaam zei het al: bestemd om lang te duren. Er wordt wereldwijd meer dan 92 miljoen ton kleding weggegooid. Nog minder dan 1% hiervan wordt gerecyled. Investeer in goede tijdloze items die lang mee gaan. Bovendien heeft een kledingstuk van goede kwaliteit ook een hogere restwaarde tweedehands.

Wist je trouwens dat je je oude jeans bij ons kan inleveren. Dan zorgen wij dat deze worden gerecyled.

CARHARTT WIP

Kledingstukken die een leven lang meegaan. Dan ben je bij Carhartt WIP aan het juiste adres.

De tijdloze en workwear geinspireerde items zijn altijd van ultieme kwaliteit en zijn ook tweedehands nog zeer gewild.

Onze duurzame merken

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?