5 tips voor een duurzamere kleding garderobe

In deze video geeft Pauline Broekman, eigenaresse van De Rode Winkel, 5 tips waardoor je zelf betere keuzes kan maken voor een duurzamere kleding garderobe. 

Tip 1 trucjes om beter voor je kleding te zorgen. 

Tip 2 ga voor kwaliteit. Klinkt duurder maar dat is het niet. Als je een kledingstuk van hogere kwaliteit die iets duurder is koopt heb je een aantal voordelen: Allereerste je draagt het meer. Daarnaast kan je dit gemakkelijker tweedehands verkopen. Kies voor een kwalitatief kledingstuk van een bekender merk dan kan je vaak tweedehands er tussen de 25% en 40% van de aanschafwaarde voor krijgen. 

Tip 3 ga na hoe het product geproduceerd is. Ga naar de website en ga op zoek naar het duurzaamheidsrapport. Zoek naar de visie. Een extra tip ga naar de websites van Kuyichi en Nudie Jeans. – https://www.nudiejeans.com/https://nl.kuyichi.com/ Of sla deze stap over en ga direct naar De Rode Winkel want wij vertellen je al deze informatie.

Tip 4 bekijk waar het kledingstuk van gemaakt is. De ene grondstof is duurzamer dan de andere. Pauline vertelt je er meer over. 

Tip 5 lever je oude kleding in of verkoop als tweedehands artikel. Welke artikelen zijn geld waard? Hoe doe je dit? Pauline geeft je tips.

Spreek direct met een jeans expert!

Heb je een vraag, wij helpen je graag! Druk op de knop hier onder. 

Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?