De Rode Winkel heeft het ruimste aanbod in heren jeans. Wij hebben een selectie van heren jeans met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben een breed assortiment aan jeans van onder andere de merken Levi´s, Diesel, Denham, G-Star RAW, Nudie Jeans, Wrangler, Lee, , Kuyichi, Benzak, Made & Crafted, Neuw Denim, LVC, Woodbird, Armedangels, Abrand

Voor iedere man hebben wij de perfecte jeans. Wij hebben alle fits voor je op het rijtje zodat je kan inlezen wat het beste bij je past. In de winkel zijn onze jeansspecialisten opgeleid om de beste jeans voor je uit het assortiment te halen.

Welke verschillende jeans fits zijn er voor heren?

Er zijn verschillende pasvormen (fits) beschikbaar als het gaat om jeans. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

1. Slim fit: Dit is een getailleerde pasvorm die strakker zit rond de dijen en knieën, en iets smaller wordt naar de enkels toe.

2. Skinny fit: Dit is een zeer strakke pasvorm die nauw aansluit op het hele been. Het is meestal strak vanaf de dijen tot aan de enkels.

3. Straight fit: Dit is een rechttoe-rechtaan pasvorm die minimaal taps toeloopt. Het zit losser rond de dijen en knieën en behoudt een rechte lijn van de heupen tot aan de enkels.

4. Relaxed fit/Regular of Loose fit: Dit is een ruimere pasvorm met extra ruimte rond de dijen, knieën en kuiten. Het biedt meer bewegingsvrijheid en heeft een lossere uitstraling.

5. Bootcut fit: Deze pasvorm is strak rond de dijen en knieën en loopt lichtjes uit vanaf de knieën naar de enkels. Het is ontworpen om comfortabel over laarzen te vallen.

6. Tapered fit: Dit is een pasvorm die strak zit rond de dijen en geleidelijk smaller wordt naar de enkels toe. Het biedt een eigentijdse uitstraling en is populair. Hier heb je ook weer een regular tapered en slim tapered fit in. 

Het is belangrijk op te merken dat deze namen enigszins kunnen variëren tussen verschillende merken en fabrikanten. Daarom is het altijd raadzaam om te passen en te kijken welke pasvorm het beste bij je lichaam en persoonlijke voorkeuren past.

Hieronder zetten wij van strak naar wijd de jeans fits uitgebreid op een rij.

Welke taille hoogte jeans zijn er voor heren?

Voor heren zijn er ook verschillende taillehoogtes beschikbaar bij jeans. Hier zijn enkele veelvoorkomende taillehoogtes voor heren:

1. High-waisted jeans: High-waisted jeans voor heren hebben een hoge taille en vallen boven de heupen, meestal op of net onder de natuurlijke taillelijn. Ze bieden een klassieke en tijdloze uitstraling en kunnen een slankmakend effect hebben. High-waisted jeans zijn vaak te vinden in vintage-geïnspireerde stijlen.

2. Mid-rise jeans: Mid-rise jeans hebben een tailleband die tussen de heupen en de natuurlijke taille in zit. Ze bieden een evenwichtige pasvorm en worden vaak beschouwd als een veelzijdige optie die geschikt is voor de meeste lichaamstypes. Mid-rise jeans zijn populair voor dagelijks gebruik en kunnen een moderne en casual uitstraling hebben.

3. Low-rise jeans: Low-rise jeans hebben een lage tailleband die onder de heupen valt. Ze bieden een meer relaxte en nonchalante look en waren vooral populair in de jaren 2000. Low-rise jeans zijn geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een lossere pasvorm en een meer casual uitstraling willen.

Het kiezen van de juiste taillehoogte hangt af van je persoonlijke voorkeur, lichaamstype en de gewenste stijl. Het is handig om verschillende taillehoogtes te proberen en te experimenteren om te ontdekken welke het beste bij jou past en je comfortabel en zelfverzekerd laat voelen. Elke taillehoogte kan een ander effect geven aan je look, dus het is belangrijk om te vinden wat het beste bij jouw smaak en lichaam past.

Een skinny jeans voor heren is een nauwsluitend en strak zittend model dat het hele been omhult. Het is ontworpen om strak aan te sluiten op de dijen, knieën, kuiten en enkels, waardoor een slanke en gestroomlijnde uitstraling ontstaat.

Een skinny jeans benadrukt de vorm van het been en heeft over het algemeen een moderne en trendy uitstraling. Het kan variëren in de mate van strakheid, waarbij sommige skinny jeans extreem nauwsluitend zijn, terwijl andere een iets losser silhouet hebben.

Skinny jeans voor heren worden vaak gemaakt van stretchmateriaal, zoals spandex of elastaan, om flexibiliteit en bewegingsvrijheid te bieden. Dit zorgt ervoor dat de jeans comfortabel zit, ondanks de strakke pasvorm.

Het dragen van een skinny jeans kan verschillende stijlvolle en veelzijdige looks creëren, variërend van casual tot meer formele outfits, afhankelijk van hoe je hem combineert. Skinny jeans passen goed bij T-shirts, overhemden, truien en jassen, waardoor je verschillende stijlen kunt creëren, van een casual alledaagse look tot een meer gestroomlijnde en modieuze uitstraling.

Het is belangrijk om op te merken dat een skinny jeans niet voor iedereen de meest flatterende pasvorm is, en het kan persoonlijke voorkeur en lichaamstype afhankelijk zijn. Het is altijd een goed idee om verschillende pasvormen uit te proberen en te zien welke het beste bij je past en waarin je je comfortabel voelt.

Een slim fit jeans voor heren is een pasvorm die iets strakker zit dan een regular fit, maar niet zo strak als een skinny fit. Het is een moderne pasvorm die het lichaam volgt en een slanke uitstraling creëert zonder te strak of beperkend te zijn.

Een slim fit jeans is getailleerd rond de dijen en knieën, en loopt geleidelijk taps toe naar de enkels. Het biedt een gestroomlijnd silhouet en benadrukt de natuurlijke vorm van het been zonder te overdrijven.

Deze pasvorm is populair omdat het een goede balans biedt tussen comfort en stijl. Een slim fit jeans is vaak gemaakt van stretchmateriaal, waardoor het gemakkelijker is om te bewegen en meer flexibiliteit biedt dan strakkere pasvormen zoals skinny jeans.

Een slim fit jeans is veelzijdig en kan worden gedragen in zowel casual als iets formelere settingen. Het kan worden gecombineerd met T-shirts, overhemden, truien en jassen om verschillende outfits te creëren, afhankelijk van de gelegenheid.

Het is belangrijk om te weten dat de exacte pasvorm van een slim fit jeans kan variëren tussen verschillende merken en fabrikanten. Het is dus altijd aan te raden om te passen en te kijken welke specifieke slim fit jeans het beste bij jouw lichaam en voorkeuren past.

Een slim tapered fit jeans is een pasvorm die een combinatie biedt van een slanke pasvorm (slim fit) en een taps toelopende pijp (tapered fit). Deze pasvorm is populair omdat het een moderne en stijlvolle uitstraling geeft, waarbij de jeans strak zit rond de dijen en geleidelijk smaller wordt naar de enkels toe.

Bij een slim tapered fit jeans is het bovenste gedeelte, zoals de taille, heupen en dijen, slank gesneden en volgt het de natuurlijke vorm van het lichaam. Vanaf de knieën begint de broek geleidelijk smaller te worden en loopt de pijp taps toe naar de enkels. Dit creëert een gestroomlijnd en slank silhouet.

Het taps toelopende gedeelte van de jeans kan variëren in mate van smalheid, afhankelijk van de specifieke stijl en merk. Sommige slim tapered fit jeans hebben een subtiele taper, terwijl andere een meer uitgesproken versmalling hebben.

Een slim tapered fit jeans biedt een eigentijdse look die zowel casual als iets formeler gedragen kan worden. Het kan gecombineerd worden met verschillende bovenkleding, zoals T-shirts, overhemden, truien en jassen, en biedt de mogelijkheid om verschillende stijlen te creëren, van een ontspannen alledaagse look tot een meer geklede outfit.

Net als bij andere pasvormen kan de exacte pasvorm van een slim tapered fit jeans variëren tussen verschillende merken en fabrikanten. Het is dus belangrijk om te passen en te kijken welke specifieke slim tapered fit jeans het beste bij jouw lichaam en voorkeuren past.

Een regular tapered fit jeans voor heren is een pasvorm die een combinatie biedt van een ruimere pasvorm (regular fit) en een taps toelopende pijp (tapered fit). Deze stijl biedt een comfortabele en ontspannen pasvorm rond de dijen en heupen, terwijl de broekspijpen naar de enkels toe smaller worden.

In vergelijking met een straight fit jeans heeft een regular tapered fit jeans meer ruimte rond de bovenbenen en loopt de pijp geleidelijk smaller naar de enkels toe. Dit creëert een gestroomlijnd silhouet zonder strak aan te voelen.

Een regular tapered fit jeans is een populaire keuze omdat het comfort combineert met een moderne uitstraling. Het biedt voldoende bewegingsvrijheid rond de dijen en knieën, terwijl het toch een slankere look geeft in vergelijking met een straight fit jeans.

De exacte mate van tapering kan variëren tussen verschillende merken en modellen, dus het is belangrijk om verschillende opties te passen om de gewenste pasvorm te vinden. Deze stijl van jeans kan veelzijdig zijn en geschikt zijn voor verschillende gelegenheden, van casual tot meer formele outfits.

Over het algemeen biedt een regular tapered fit jeans een comfortabele pasvorm met een eigentijdse uitstraling, ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een relaxte en toch gestroomlijnde look.

Een straight fit jeans voor heren is een pasvorm die recht loopt van de heupen tot aan de enkels. Het is een klassieke en tijdloze stijl die niet te strak of te los zit. Bij een straight fit jeans behoudt de broekspijp dezelfde breedte over de gehele lengte, zonder te versmallen of uit te lopen.

Een straight fit jeans biedt een comfortabele pasvorm en heeft meestal meer ruimte rond de dijen en kuiten dan andere pasvormen, zoals een slim fit of een tapered fit. Het is een veelzijdige stijl die geschikt is voor verschillende lichaamstypes en kan zorgen voor een meer casual en relaxed uiterlijk.

De straight fit jeans is populair vanwege zijn tijdloze uitstraling en het gemak waarmee het kan worden gecombineerd met verschillende kledingstukken. Het past goed bij zowel casual als meer formele outfits en kan gedragen worden met T-shirts, overhemden, truien en jassen.

Het is belangrijk om te weten dat de exacte pasvorm van een straight fit jeans kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Sommige straight fit jeans hebben een iets lossere pasvorm, terwijl andere iets meer getailleerd zijn. Het is altijd raadzaam om te passen en te kijken welke specifieke straight fit jeans het beste bij jouw lichaam en voorkeuren past.

Over het algemeen is een straight fit jeans een comfortabele en tijdloze keuze voor heren die op zoek zijn naar een klassieke pasvorm zonder te veel extra vorm of versmalling in de broekspijpen.

Een regular fit jeans voor heren is een pasvorm die ruim en recht valt van de heupen tot aan de enkels. Het is een klassieke en traditionele stijl die meer ruimte biedt rond de dijen, knieën en kuiten in vergelijking met slankere pasvormen zoals slim fit of tapered fit.

Een regular fit jeans heeft een comfortabele en ontspannen pasvorm, waardoor er voldoende bewegingsvrijheid is. Het is een populaire keuze voor mannen die op zoek zijn naar een meer traditionele look en een lossere pasvorm verkiezen boven strakkere stijlen.

De broekspijpen van een regular fit jeans behouden dezelfde breedte over de hele lengte, zonder versmalling of uitloop. Dit zorgt voor een gelijkmatige en rechte lijn van de heupen tot aan de enkels.

Een regular fit jeans kan veelzijdig zijn en geschikt zijn voor verschillende lichaamstypes. Het is ideaal voor mannen die comfort en bewegingsvrijheid waarderen en de voorkeur geven aan een meer casual en relaxte uitstraling. Het kan worden gedragen in alledaagse situaties en kan gecombineerd worden met verschillende bovenkleding zoals T-shirts, overhemden, truien en jassen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de exacte pasvorm van een regular fit jeans kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Sommige regular fit jeans hebben een iets lossere pasvorm, terwijl andere iets meer getailleerd zijn. Het is altijd raadzaam om te passen en te kijken welke specifieke regular fit jeans het beste bij jouw lichaam en voorkeuren past.

Kortom, een regular fit jeans biedt een comfortabele en traditionele pasvorm voor heren, waarbij er voldoende ruimte is rond de dijen, knieën en kuiten. Het is een tijdloze stijl die veelzijdig kan worden gestyled en geschikt is voor verschillende gelegenheden.

Een bootcut jeans voor heren is een pasvorm die strak zit rond de dijen en geleidelijk uitloopt vanaf de knieën tot aan de enkels. Het is ontworpen om voldoende ruimte te bieden om comfortabel over laarzen te vallen, vandaar de naam “bootcut”.

Het belangrijkste kenmerk van een bootcut jeans is de licht uitlopende pijp onder de knieën. De wijdte van de pijp varieert, afhankelijk van het specifieke model en merk, maar over het algemeen is de flare subtiel en niet overdreven wijd.

Bootcut jeans waren oorspronkelijk populair in de jaren 70 en zijn sindsdien een klassieke stijl gebleven. Hoewel ze minder vaak voorkomen dan slankere pasvormen zoals slim fit of straight fit, hebben bootcut jeans nog steeds een trouwe aanhang vanwege hun veelzijdigheid en de mogelijkheid om ze te dragen met laarzen.

De bootcut jeans kan worden gedragen in zowel casual als meer formele situaties, afhankelijk van de styling. Het kan goed samengaan met verschillende bovenkleding, zoals T-shirts, overhemden, truien en jassen. Bij het dragen van bootcut jeans is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lengte van de broekspijp de juiste balans heeft, zodat de flare mooi valt over de laarzen.

Hoewel bootcut jeans minder trendgevoelig zijn dan sommige andere pasvormen, blijven ze een populaire keuze voor mannen die op zoek zijn naar een klassieke en tijdloze stijl met een vleugje retro-invloeden.

Een loose fit jeans voor heren is een pasvorm die ruim en comfortabel is, met een ontspannen en nonchalante uitstraling. In tegenstelling tot strakkere pasvormen zoals slim fit of skinny jeans, biedt een loose fit jeans meer bewegingsvrijheid en ruimte rond de dijen, knieën en kuiten.

Een loose fit jeans heeft over het algemeen een rechte pijp die van de heupen tot aan de enkels loopt. Het zit losser rond de hele beenlengte en creëert daardoor een meer ontspannen en losse look. Het is een populaire keuze voor mannen die comfort boven een strakke pasvorm verkiezen.

De loose fit jeans is ideaal voor dagelijks gebruik en casual gelegenheden. Het kan gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende soorten bovenkleding, zoals T-shirts, overhemden, truien en jassen. Het biedt een comfortabele pasvorm zonder in te leveren op stijl.

Het is belangrijk om te weten dat de exacte pasvorm van een loose fit jeans kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Sommige loose fit jeans hebben een iets ruimere pasvorm, terwijl andere een meer getailleerde look hebben. Het is altijd aan te raden om te passen en te kijken welke specifieke loose fit jeans het beste bij jouw lichaam en voorkeuren past.

Over het algemeen biedt een loose fit jeans een relaxte en comfortabele pasvorm, ideaal voor mannen die op zoek zijn naar een casual en nonchalante stijl.

Cropped jeans voor heren zijn jeansstijlen waarbij de broekspijpen bewust zijn verkort, meestal tot net boven de enkel. Het resultaat is een jeans met een ingekorte lengte, waardoor een trendy en eigentijdse look ontstaat.

Cropped jeans kunnen verschillende snitten hebben, zoals slim fit, straight fit of zelfs een wijde pasvorm. Het belangrijkste kenmerk is echter de verkorte lengte van de broekspijpen. Dit kan worden bereikt door de jeans te laten inkorten of door te kiezen voor jeansstijlen die van nature al een cropped lengte hebben.

Cropped jeans voor heren worden vaak geassocieerd met een casual en moderne stijl. Ze zijn perfect voor het tonen van enkelgebieden, waardoor je de mogelijkheid hebt om je schoeisel te laten zien, zoals sneakers, boots of sandalen.

Deze jeansstijl is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gestyled. Voor een ontspannen en casual look kunnen cropped jeans worden gecombineerd met een T-shirt en sneakers. Voor een meer geklede uitstraling kunnen ze worden gedragen met een overhemd en instappers.

Het is belangrijk om op te merken dat de lengte van cropped jeans afhankelijk kan zijn van je lichaamslengte en de gewenste pasvorm. Wat voor de ene persoon als cropped wordt ervaren, kan voor een andere persoon misschien meer als een normale lengte aanvoelen. Experimenteer met verschillende stijlen en pasvormen om de juiste cropped jeans te vinden die het beste bij jouw smaak en lichaam passen.

Een modern fit jeans is een term die wordt gebruikt om een specifiek type pasvorm bij jeans aan te duiden. Het verwijst naar een pasvorm die over het algemeen iets slanker en gestroomlijnder is dan een regular fit, maar niet zo strak als een slim fit of skinny fit.

Een modern fit jeans heeft meestal een iets nauwer toelopende broekspijp, wat betekent dat de jeans van de heupen naar de enkels geleidelijk smaller wordt. Dit zorgt voor een eigentijdse en flatterende pasvorm zonder al te strak aan te voelen.

Kenmerken van een modern fit jeans kunnen onder meer een gemiddelde taillehoogte hebben, waarbij de tailleband op of iets onder de natuurlijke taille valt. De broekspijpen hebben over het algemeen voldoende ruimte om comfortabel te bewegen, maar ze zijn niet te los of te strak.

Een modern fit jeans is bedoeld om een evenwichtige pasvorm te bieden die geschikt is voor veel verschillende lichaamstypes en stijlvoorkeuren. Het is een veelzijdige keuze die zowel casual als gekleed gedragen kan worden, afhankelijk van de styling en de gelegenheid.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte pasvorm van een modern fit jeans kan variëren tussen verschillende merken en modellen. Het is altijd het beste om meerdere opties te proberen om de pasvorm te vinden die het beste bij jouw lichaam en persoonlijke voorkeur past.

Over het algemeen biedt een modern fit jeans een eigentijdse en comfortabele pasvorm die een goede balans biedt tussen stijl en bewegingsvrijheid. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een pasvorm die iets slanker is dan een regular fit, maar niet zo strak als een slim fit of skinny fit jeans.

Win een duurzame jeans

Laat weten wat je favoriete jeansmerk is, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een duurzame jeans! 

win een duurzame jeans
Consent
Start chat
CHAT MET ISABELLE
De Rode Winkel WhatsApp
Welkom bij de Rode Winkel! Waarmee kan ik helpen?