Brand of the week: Naked & Famous

Training Naked & Famous

Naked & Famous en De Rode Winkel is een match made in heaven. Het Canadese familiebedrijf heeft dezelfde idealen als wij in De Rode Winkel. Geen dure marketingcampagnes alles draait om de beste producten en juiste prijs-kwaliteit verhouding. Geen onnodig gebruik van grondstoffen, geen fastfashion, gewoon een uitstekend product voor een redelijke prijs. Naked & Famous is geen normaal bedrijf net zoals wij.

Het merk Naked & Famous is een middelvinger naar de “Glitter and Glamour” uit Hollywood. Beroemdheden die jeans verkopen voor $300 en dat alleen omdat zij beroemd zijn en niet omdat de kwaliteit hoger is, vandaar de naam.

 

Productie

Net als wij zijn ze bij Naked & Famous denim nerds. Wij weten alles over onze collectie en over spijkerbroeken, zij weten alles over stoffen en productie. Zij gebruiken Japans Selfedge Denim, die langzaam en zorgvuldig geweven wordt. Naked & Famous kiest voor Japanse doeken omdat Japanners de enige mensen die net zo geobsedeerd zijn als wij over denim. Japanse doeken zijn van hoge kwaliteit, hebben veel karakter en er zit veel meer liefde in vergelijking met massaproductie. Het gevolg hiervan is dat de producten van Naked & Famous mooier worden naar mate je het vaker draagt.

Naked & Famous onderscheidt zich door gekke dingen te doen zoals het maken van de dikste spijkerbroek ter wereld (The Elephant) of Glow-in-the-Dark denim, broek met frambozen wassing, reflecterende denim en rainbowpaint.

Een aantal malen per jaar reizen de mensen van Naked & Famous af naar Japan. Zij zoeken daar naar nieuwe stoffen en zij zoeken naar nieuwe fabrieken om gekke dingen te ontwikkelen.

Alle producten van Naked & Famous worden in Canada gesneden en in elkaar gezet. Dat zal altijd zo blijven.

 

In het assortiment van De Rode Winkel

De Rode Winkel heeft Naked & Famous toegevoegd aan het assortiment in april 2017. In de collectie zit de Weird Guy, Skinny Guy en Super Skinny Guy in verschillende soorten doeken en twee kleuren truckerjackets.

De nieuwste aanwinsten zijn de Vulgare Selvedge en de Arme Green Weft Slub Selvedge (zie foto’s).